Μια εκδήλωση της πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα»

Η εναλλακτική πολιτική πρόταση:
ποιο πρόγραμμα; ποιες συμμαχίες;

«H εναλλακτική πολιτική πρόταση: ποιο πρόγραμμα; ποιες συμμαχίες;» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα», την …..
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ, στο Polis Café, Πεσμαζόγλου 5 (Στοά Βιβλίου).

Σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλαμβάνεται πως η πολιτική που επιβάλλει η Τρόικα στη χώρα μας, με πειθήνιο εκτελεστή την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, οδηγεί στο οικονομικό αδιέξοδο και στην κοινωνική καταστροφή.

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους πολίτες του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, είναι η διατύπωση μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, ανατρεπτικής και συνάμα ρεαλιστικής. Με απλά λόγια, το βασικό ερώτημα σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου είναι: με ποιο πρόγραμμα και με ποιες συμμαχίες, μπορεί η ελληνική κοινωνία να βγει από την κρίση;

Η «Κοινωνία Πρώτα» γεννήθηκε ως απάντηση στο μνημονιακό αδιέξοδο της Ελλάδας και στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Υποστηρίζει πως η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής είναι απαραίτητος όρος, αλλά όχι και ικανός. Χωρίς μεταρρυθμιστικό έργο, που να αφορά πολιτικό σύστημα, δημόσια διοίκηση και παραγωγικό μοντέλο, θα μετέφερε απλώς τη χώρα στην προηγούμενη κατάσταση, αυτή ακριβώς που οδήγησε στο μνημόνιο.

Φέρνοντας στο τραπέζι της διαβούλευσης τις δικές της προτάσεις, η «Κοινωνία Πρώτα» επιδιώκει τον γόνιμο διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δύναται να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός «Κοινού Προγράμματος» όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.

Με το σκεπτικό αυτό οργανώνει το φόρουμ διαλόγου όπου θα μετέχουν: ο Οδυσσέας Βουδούρης (Κοινωνία Πρώτα), ο Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ), η Ιωάννα Κοντούλη (Οικολόγοι Πράσινοι), ο Νίκος Κοτζίας (ΠΡΑΤΤΩ), ο Σταμάτης Μαλέλης (Δημοκρατικός Ελεύθερος Σοσιαλισμός), ο Νότης Μαριάς (Αντιμνημονιακοί Πολίτες), ο Πάρις Μουτσινάς (Κοινωνία Πρώτα), ο Θεόδωρος Παραστατίδης (συνεργαζόμενος Κοινωνία Πρώτα), ο Νίκος Σταυρογιάννης (Νέα ΜΕΡΑ), ο Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και ο Γιώργος Φλωρίδης (Κοινωνικός Σύνδεσμος).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

http://thoureios.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *