«Θα μας τρελάνει αυτός ο Κολοτούμπας στο Περιστέρι»

Γράφει ο Αντώνης Δεων@ς

Ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα πρέπει να διεκδικήσει άμεσα ο Δήμος Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής, είναι για το «Μνημείο Κολοτούμπα» στο Περιστέρι και ο λόγος είναι επειδή οι αυτοδιοικητικές  κολοτούμπες είναι ίδιον του καιρού μας, όπου κυριαρχεί η μετριότητα, ο…
τυχοδιωκτισμός, η αρπαχτή, το ψεύδος και η υποκρισία. Εν τέλει στο Περιστέρι Γιωργάκη, είσαι  ό,τι δηλώσεις και απαιτείς να σε αποδεχτούν έτσι…

Το να διαψεύδεις ακόμη και γεγονότα, να βαράς παλαμάκια μετα μνηστής πέρσι το καλοκαίρι στο ζεϊμπέκικο του Δημήτρη στου Τσαλαβούτα να τρώς τσάμπα τα σουβλάκια της ομάδας του Αλέκου και να λες…μεγάλε είσαι και ο πρώτος, δεν είναι ίδιο ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του και την πορεία του και μάλιστα όταν σε λίγο θα αναγκαστείς να ταυτιστείς με ότι διαψεύδεις, είναι κολοτούμπα.

Το να διατυμπανίζεις την αντικειμενικότητα σου, να σε κράζει όλο το Περιστέρι, να σε φτύνουν και εσύ να νομίζεις ότι ψιχαλίζει ενώ ταυτοχρόνως να αυτογελοιοποιείσαι με την ανενδοίαστη ταύτιση σου προς συγκεκριμένες γραμμές, άμεσα και χωρίς αναστολές, είναι μεγάλη κολοτούμπα.

Το να προσπαθείς να μας «τρελάνεις» και να  διατείνεσαι, ότι δεν είσαι εξαρτημένος από συμφέροντα και την ίδια στιγμή να φωτογραφίζεσαι με αυτόν που θεωρούσες κατεστημένο, να επιδίδεσαι μετά πάθους στην λειχία αυτοδιοικητικών και άλλων προσώπων του δημόσιου βίου στο Περιστέρι είναι κολοτούμπα.

Το να επιμένεις ότι υπηρετείς το κοινό συμφέρον για το καλό του τόπου  και ταυτόχρονα να προσπαθείς εναγωνίως να διαμορφώσεις κλίμα υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής σου για να σε ψηφίσουν και  να μεταβάλλεσαι σε εργαλείο άθλιας επιρροής, είναι κολοτούμπα.

Το να επιμένεις παρόλα αυτά, ότι είσαι ο μοναδικός προστάτης των φτωχών στο Περιστέρι (και παράλληλα να βάζεις να τσακώνωνται Ιερείς μεταξύ τους), ότι είσαι ο μοναδικός κάτοχος της αλήθειας, της γνώσης, της εντιμότητας, της λαϊκής βούλησης  και ότι κατέχεις και το προσόν της αυθεντίας …είσαι για τα σίδερα!

Για όλα τα παραπάνω, θα πρέπει ο Δήμαρχός μας μετά τα κολυμβητήρια και τις πλατείες, να φροντίσει για την ανέγερση «Μνημείου Κολοτούμπα», για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι και αν δεν έχει λεφτά…ας το κάνει μέσω του ΕΣΠΑ!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *