Φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού

Σύμμαχος η κατανάλωση οργανικών τροφών.

Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι είναι κατεξοχήν εποχές που τόσο το περιβάλλον όσο και το σώμα μας μας καλούν να απαλλαγούμε από οτιδήποτε περιττό. Όχι μόνο από τα περιττά που βλέπουμε αλλά και αυτά που δεν βλέπουμε και δηλητηριάζουν τον οργανισμό μας, όπως οι τοξίνες.

Η φυσική αποτοξίνωση σε ένα εξαιρετικά μολυσμένο περιβάλλον δεν …
είναι μια περιστασιακή προσπάθεια. Για να διατηρήσεις ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να ανακαλύψεις τρόπους αργής αποτοξίνωσης από τα εκατομμύρια τοξινών που μας πολιορκούν και μας απειλούν καθημερινά.

Υπάρχουν οι ακραίοι τρόποι απομάκρυνσης των τοξινών, όπως ο καθαρισμός ύπατος, τα κλύσματα καφέ κ.α που είναι πιο ταιριαστά στην αντιμετώπιση ασθενειών που εξασθενούν τον οργανισμό.

Ας μιλήσουμε όμως για ένα πιο αργό αλλά συνετό τρόπο απομάκρυνσης των τοξινών που μπορεί να εισαχθεί στην καθημερινή μας διατροφή. Όπως:

Η κατανάλωση μόνο οργανικών τροφών είναι μια βασική αρχή. Αποφύγετε τα αναψυκτικά και προτιμήστε τους φρεσκο-στυμμένους χυμούς.

Αποφύγετε όσο γίνεται τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά ή σε κονσέρβες. Ασχοληθείτε με την ποιότητα του νερού που καταναλώνεται και αναζητήστε το καλύτερο για τον οργανισμό σας.

Ας δούμε όμως και κάποιες τροφές που είναι εξαιρετικά δραστικές κατά συγκεκριμένων τοξινών.

Κόλιανδρο
Ιδανικό στην καταπολέμηση των υψηλών ποσοστών υδραργύρου στον οργανισμό.

Σκόρδο
Ένα φυσικό αντιβιοτικό και ενισχυτικό της δράσης του ήπατος κατά των τοξινών.

Λαχανάκια Βρυξελλών
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το μπρόκολο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες αλλά τα λαχανάκια Βρυξελλών ενισχύουν την λειτουργία του ήπατος στην μάχη του με τις τοξίνες του οργανισμού.

Ωμέγα 3 λιπαρά
Εκτός από την πρόληψη από φλεγμονές, τα Ωμέγα 3 λιπαρά βοηθούν την λίπανση των εντερικών τοιχωμάτων. Με αυτό τον τρόπο εξουδετερώνονται οι τοξίνες στον γαστρεντερικό σωλήνα. Μια καλή τροφή είναι το αβοκάντο και φυσικά το παρθένο ελαιόλαδο.

Νερό με λεμόνι ή lime
Μια κούπα ζεστό νερό με λεμόνι ή lime είναι μια παλιά συνταγή για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Παντζάρια
Καθαρίζουν το αίμα.

Παπάγια
Εξωτική και χρήσιμη στην αντιμετώπιση των τοξινών.

Σε αυτή την προσπάθεια φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού πρέπει να λείπει εντελώς το αλκοόλ, το λευκό αλεύρι και τα προϊόντα του όπως φυσικά και η ζάχαρη.

Ένας εναλλακτικός τρόπος να νοστιμίζουν τα φαγητά σας είναι να αντικαταστήσετε το αλάτι με φυσικό θαλασσινό άλας.

Και φυσικά πολλά λαχανικά που τρώγονται είτε ωμά είτε ως χυμοί.

xorisoria.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *