Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς


Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει, σήμερα στα γραφεία της Ιπποκράτους, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος κ. Γ. Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης θα εισηγηθεί το πολιτικό πλαίσιο για τη συνεδρίαση του…Σώματος στις εργασίες που διεξάγονται από αύριο έως και την Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.
Επιπλέον, το πολιτικό πλαίσιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνδυασμό με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», θα εισηγηθούν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο κ. Ξυνίδης.
Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος θα ενημερώσει για την πρόοδο και τα αποτελέσματα της λειτουργίας των δύο επιτροπών για την κοινωνική πολιτική και την ανάπτυξη.
Ακόμη, για την πορεία του κυβερνητικού έργου θα ενημερώσουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, αντίστοιχα.
Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ΕΕΤ). (Μέγαρο Μαξίμου).
Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές της Β’ Σύνθεσης του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής.
Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου, αύριο το απόγευμα, και υπό την προεδρία του ξεκινούν οι τριήμερες εργασίες της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου και της Πανελλήνιας Σύσκεψης Στελεχών, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (γήπεδο Ταε Κβο Ντο). Οι εργασίες ολοκληρώνονται την Κυριακή με την έγκριση του πολιτικού πλαισίου και των υποψηφιοτήτων για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ειδικότερα, την Παρασκευή πριν την ομιλία του πρωθυπουργού θα προηγηθεί εισαγωγική παρέμβαση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη.
Το πρωί της Κυριακής και πριν την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές καθώς επίσης και του πολιτικού πλαισίου του κυβερνώντος κόμματος, θα υπάρξει εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου από τον κ. Ξυνίδη και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων, η οποία θα συνοδευτεί από την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θανάση Τσούρα.
Στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τα μέλη του Σώματος και θα ακολουθήσει η σύνοψη των αποτελεσμάτων από το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου.
Το Σάββατο, θα λειτουργήσουν πέντε θεματικά Εργαστήρια με τίτλο: “Παιδεία και Μεταρρυθμίσεις”, “Κοινωνικό Δίχτυ Προστασίας”, “Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αναβάθμιση του ΕΣΥ”, “Βιώσιμη Ανάπτυξη και Καινοτομία στη Δημόσια Διοίκηση/ Συμμετοχή στην Αλλαγή”, το καθένα από τα οποία θα συντονίζει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Γραμματέας Τομέα του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, σκοπός των εργαστηρίων είναι “να αποτελέσουν βήμα έκφρασης και συμμετοχής του Κινήματος στη διαμόρφωση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και των πολιτικών που επεξεργάζεται, με στόχο την ανάδειξη πρακτικών λύσεων και καινοτόμων ιδεών που θα αξιοποιηθούν άμεσα στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου”.
Μετά το τέλος των συνεδριάσεων θα πραγματοποιηθεί σύνοψη και ενοποίηση των αποτελεσμάτων λειτουργίας των εργαστηρίων.
“Ο πρωθυπουργός αποφασίζει”
Σαφές μήνυμα προς τα μέλη της κυβέρνησης ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που αποφασίζει και δίνει την εντολή για το «ποιος», από «ποια θέση» και για «πόσο», θα ταχθεί να υπηρετήσει το συμφέρον του τόπου, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
«Δεν ασχολούμαστε με τον ανασχηματισμό, ασχολούμαστε με το μεγάλο έργο που έχουμε να κάνουμε», επανέλαβε μια ακόμη φορά ο κ. Πεταλωτής και ανέφερε ότι οι δομικές αλλαγές -για τις οποίες η εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής δεν έχει ολοκληρωθεί- θα γίνουν «όταν υπάρχει ωριμότητα».
Ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία περί «απροθυμίας» και «άρνησης» ορισμένων υπουργών να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «οι υπουργοί βρίσκονται στα υπουργεία τους, όσο έχουν μια συγκεκριμένη εντολή» και σημείωσε ότι «είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να ορίζει σε ποιες θέσεις και ποιοι είναι υπουργοί». «Δεν νομίζω ότι υπάρχει υπουργός που νομίζει ότι είναι μόνιμος σε ένα υπουργείο», συμπλήρωσε.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι κάθε υπουργός είναι ένα πολιτικό ον, που έχει τις στοχεύσεις και τις προτεραιότητές του, οι οποίες κάποτε εκφράζονται, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «από εκεί και πέρα υπάρχει βούληση σε όλους μας να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτόν τον μεγάλο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πέρασε μέσα από τον Καλλικράτη», καθώς επίσης και ότι «σε αυτή την κοινή συνισταμένη για όλους μας, βαδίζουμε».
Σημείωσε ότι ακόμα κι αν υπουργοί μέσα από συνεντεύξεις και δηλώσεις τους εκφράζουν ορισμένες φορές κάποιες προσωπικές απόψεις, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού, που είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι υπουργός, σε ποια θέση και έως πότε».
«Όπου μας τάξει το καθήκον», είπε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του ή να κατέβει στις εκλογές.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει υπουργός – συντονιστής του κυβερνητικού έργου, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι εάν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί.
Για το αν θα υπάρξει κάποιος ρόλος στην κυβέρνηση για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, με αφορμή και τη χτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και ούτε υπήρχε τέτοιο αντικείμενο συζήτησης». Διευκρίνισε δε ότι η συζήτηση κυμάνθηκε σε μια θεώρηση των ελληνικών ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών, ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, όπως όριζε το πνεύμα της συνάντησης και επισήμανε ότι ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε τη θετική εκτίμησή του για την πορεία της οικονομίας μας.
Εξ άλλου, ο Γ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που τίθεται από σήμερα σε ισχύ και αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, δίνεται μια «ανάσα» σε όσους έχουν μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Η κυβέρνηση δίνει στους πολίτες τη μεγαλύτερη παροχή – που είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους – αυτή της ασφάλειας που θα πρέπει να έχουν, της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και της προοπτικής, προσπάθεια που κάνει μέρα με τη μέρα, μέσα στις πολύ δύσκολες διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες, τόνισε επισης ο εκπρόσωπος. Χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για δημιουργία έκτακτης δομής για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με στόχο την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, μέσα από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δικαιότερη φορολόγηση του πλούτου. Επισήμανε δε ότι χρειάζεται η συμβολή όλων μας για να λειτουργήσει η απαγόρευση του καπνίσματος που σήμερα τίθεται σε ισχύ.
Τέλος ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η περαιτέρω περιστολή δαπανών δεν αφορά ούτε τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά ούτε και τις κοινωνικές υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.
ΑΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

27 Comments

 1. Ανώνυμος

  "τους κλόουν τους βγάλατε εσείς στις εκλογές "
  ahahahahahhahaha den paizese pali re gamoto , seri toxis.
  Prepei na tous xtipises fleva…..

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Πλούσια η ατζέντα ίσως, αλλά φτωχός ο εγκέφαλος αυτού που νομίζει ότι κάνει κουμάντο τρομάρα του.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΕΣΥ, ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣ.

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ
  ΑΡΓΥΡΟΥΟΥΛΑ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ? ΘΑ ΦΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑ.

  Reply
 5. ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ

  11:23 μ.μ.αν θες κάτι πιο σοβαρό, έχω το μνημόνιο.θες να το διαβάσεις;
  11:28 μ.μ., πάλι καλά που δεν με είπες κι αρμυρούλα.
  στις 12 θα σοβαρευτούμε όλοι.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  οταν φυγεις. αλλα βλεπω δεν μπορεις να μας αποχωρηστεις ευκολα. χαλάρωσε μωρε. απο αυριο επανασταση παλι!

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Για να περνα η ωρα μονο εδω μιλατε. Τα εχετε παρει τραλα-λα
  τους κλοουν ποτε θα τους βγαλετε?
  Αντε.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  αργυρουλα μας την πεσανε! και περναγα τοσο ωραια μαζι σου! παω να δω αν παιζεις και αλλου!

  Reply
 9. ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ

  ε μετά από τόση παραγωγή έργου εκ μέρους της κυβέρνησης, συμφωνείτε να τον στείλουμε τον γαπ για διακοπές, να ξεκουραστεί το τσαμένο;

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *