Άγριος καυγάς Νεράντζη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής καθώς ολοκλήρωνε τις εργασίες της επί του…

νομοσχεδίου για την ανασύσταση της αστυνομίας, με πρωταγωνιστές από τη μία τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυριάκο Βιρβιδάκη και τον αντικαταστάτη του Αναστάσιο Νεράντζη και από την άλλη τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αρχικά επικράτησε ένταση μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Βιρβιδάκη με αφορμή διαδικαστικά θέματα.

Τα αίματα άναψαν περισσότερο, όταν ο κ. Βιρβιδάκης, ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Αναστάσιο Νεράτζη να τον αντικαταστήσει, δηλώνοντας αδυναμία να διευθύνει την συζήτηση ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε αναφορές που θεώρησε ότι περιείχαν, όπως είπε, σεξιστικά υπονοούμενα.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Βιρβιδάκης ανακοίνωσε την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής την ίδια ώρα με τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.

Κυριάκος Βιρβιδάκης: (πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης): Παρακαλώ δεν έχετε το λόγο…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Ούτε εσείς τον έχετε…

Κυριάκος Βιρβιδάκης: Καινούργιο είναι αυτό;

Η λογομαχία Κωνσταντοπούλου – Νεράτζη

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε κανένα θεσμικό ρόλο για να ανεβείτε στην έδρα. Οφείλατε να αρνηθείτε. Ανεβήκατε για να δημιουργήσετε πρόβλημα. Η ευθιξία είναι άγνωστη λέξη για εσάς όπως και η αρετή…»

Αναστάσιος Νεράτζης: «Την σοβαρότητα την εμπνέετε εσείς…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα πρέπει να παρέμβει αυτοκλήτως για την περίπτωση σας ο πρόεδρος της Βουλής γιατί παραβιάζετε κατ’ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση την δεοντολογία…»

Αναστάσιος Νεράτζης: «θα σας διακόψω οριστικώς σε ένα λεπτό…»

Αναστάσιος Νεράτζης: «Αφήστε μην παρεμβαίνετε για να ολοκληρώσει. Ολοκληρώστε παρακαλώ…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα διολισθήσω εγώ σε αυτό το επίπεδο… Ευτελίζετε την διαδικασία …τραγικό μου φαίνεται…»

Αναστάσιος Νεράτζης: «Προχωρήστε…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Να μην μου απευθύνεστε…»

Αναστάσιος Νεράτζης: «Αργείτε πολύ στην ολοκλήρωση σας. Αν σας αφήσω μέχρι το πρωί θα μιλάτε…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον πρόεδρο της Βουλής…»

Αναστάσιος Νεράτζης: «Τελειώνετε…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτή η συμπεριφορά αντανακλά όλη την κυβέρνηση…. Μετά από τέτοιες προσβολές δεν θα παραμείνω στην αίθουσα. Θα αποχωρίσω… Μην χτυπάτε το κουδούνι. Δεν είστε γυμνασιάρχης…»

Αναστάσιος Νεράτζης: «Είστε άτακτη μαθήτρια…»

Δημήτρης Κυριαζίδης (βουλευτής ΝΔ): «Είμαστε και νέοι άνθρωποι. Να την αφήσουμε να ολοκληρώσει…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τα υπονοούμενα περί σεξισμού δεν μπορούμε να τα δεχόμαστε. Λείπει η κυρία Κατερίνα Παπακώστα (σ.σ. πρόεδρος Επιτροπής).

Βασιλική Κατριβάνου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Αισθάνθηκα ντροπή με τα σεξιστικά υπονοούμενα. Τελειώνετε, ολοκληρώνετε… Είναι το ύφος σας κύριε Κυριαζίδη…. Είναι πολύ βασικός όρος ο σεβασμός εδώ μέσα. Ο καθένας έχει την ευθύνη του. Σε άντρα συνάδελφο, αντίστοιχοι όροι δεν θα μπαίνανε. Ούτε τελειώστε ούτε ολοκληρώστε με γελάκι. Είναι αδιανόητο το τι βλέπουμε. Άκουσα διάφορα υποτιμητικά σχόλια, δεν μας αρμόζουν και θα ήθελα να είμαστε σε εγρήγορση».

www.newsbomb.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *