Ελληνικά γεωργικά μηχανήματα

Στη λίστα με τα γεωργικά μηχανήματα βρίσκουμε και τους καταστροφείς. Οι καταστροφείς ανήκουν στα απαραίτητα γεωργικά μηχανήματα που πρέπει να διαθέτει και να διατηρεί ένας αγρότης για τη πιο σωστή και βατή καλλιέργεια των εδαφών….

Στα γεωργικά μηχανήματα βρίσκουμε πολλά είδη καταστροφέων που ο καθένας χρησιμοποιείται σε διαφορετική περίπτωση.
Καταστροφέας κλαδιών. Αυτό το γεωργικό μηχάνημα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο τρακτέρ και αποσκοπεί στην καταστροφή των κλαδιών , των χόρτων και πολλές φορές ακόμα και των πετρών στις αγροτικές καλλιέργειες. Είναι ιδανικό για οπωρώνες για αμπελώνες αλλά και γενικά για κάθε τύπου καλλιεργειών. Ένα χρηστικό γεωργικό μηχάνημα που είναι και αρκετά οικονομικό στη χρήση του πετρελαίου.
Μπορούμε να βρούμε επίσης καταστροφείς κλαδιών και για μικρότερες εκτάσεις όπως για τους κήπους μας. Εκεί ένας καταστροφέας κλαδιών ηλεκτρικός είναι η κατάλληλη συσκευή για εμάς. Ένας τέτοιος καταστροφέας μπορεί να θρυμματίσει κλαδιά και φύλλα από τους κήπους ή μικρές εκτάσεις εύκολα και γρήγορα.
Τα γεωργικά μηχανήματα μας προσφέρουν εκτός από τις βασικές λειτουργίες τους και επιπλέον καινοτόμες λειτουργίες για την καλύτερη οικονομία αλλά και την εκμετάλλευση κάθε είδους υλικού.
Μία ακόμη κατασκευή στα γεωργικά μηχανήματα, όσον αφορά την κατηγορία των καταστροφέων, είναι και οι καταστροφείς που διαθέτουν συστήματα αποθήκευσης και συλλογής της βιομάζας , των χόρτων και των κλαδιών για την κατασκευή pellet. Αυτά τα γεωργικά μηχανήματα διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα μετατροπής στα κατάλοιπα ξύλου, αφού οι λειτουργίες που μας παρέχουν, δηλαδή η συμπίεση, η αποξήρανση αλλά και η αποβολή της απαραίτητης υγρασίας από τα κατάλοιπα ξύλου, μας δίνουν ως αποτέλεσμα της κατασκευής των pellet.
Υπάρχουν επίσης βιοθρυμματιστές κλαδιών που μας παρέχουν επίσης τις παραπάνω λειτουργίες.
Οι βιοθρυματιστές κλαδιών ανήκουν επίσης στη κατηγορία των γεωργικών μηχανημάτων και είναι θρυμματιστές με γρανάζι, συνήθως αθόρυβοι, όπου το γρανάζι κυρίως κόβει κλαδιά , έχουν μεγάλη αντοχή και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για θρυμματισμό κλαδιών και όχι χόρτων.
Υπάρχουν επίσης και οι θρυμματιστές με μαχαίρι. Αυτού του είδους τα γεωργικά μηχανήματα, κάνουν θόρυβο, κόβουν με μαχαίρια που γυρνάνε γρήγορα και είναι κατάλληλη για τον τεμαχισμό των χόρτων αλλά και γενικότερα των μαλακών υλικών. Οι συγκεκριμένοι θρυμματιστές έχουν μικρότερο χρόνο ζωής από τους προηγούμενους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *