Γεωργιάδης: Γιατρός που επιμένει σε συγκεκριμένο φάρμακο, είναι ύποπτος (βίντεο)

Το 70% των φαρμάκων που υπάρχουν στα νοσοκομεία είναι γενόσημα τόνισε ο υπουργός Υγείας


«Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε όλοι σελίδα και οι γιατροί. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα χωροφύλακα σε κάθε ιατρείο», επεσήμανε μιλώντας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης…

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στην αύξηση για τη συμμετοχή που ισχύει από χθες κατά την αγορά πρωτότυπων φαρμάκων. «Στο θέμα των γενοσήμων ξεκαθαρίστηκαν όλα. Όλοι μας θα πάμε στο νοσοκομείο για να γίνουμε καλά. Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο γενόσημα. Το 70% των φαρμάκων στα νοσοκομεία είναι γενόσημα.

Πώς γίνεται να μη μας κάνουν όταν είμαστε έξω;», είπε προσθέτοντας: «Η θεραπευτική αγωγή θα δίνεται μέσω θεραπευτικών πρωτοκόλλων». Τόνισε όμως ότι «γιατρός που επιμένει σε συγκεκριμένο φάρμακο, είναι ύποπτος».

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, ο οποίος επισήμανε: «Το πρόβλημα που έχει ανακύψει, είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πρόβλημα να σταθεί στα πόδια του και ψάχνονται λύσεις και επιβαρύνεται ο ασθενής. Τον καταλαβαίνω τον υπουργό. Υπάρχει διαφορετική σχέση γιατρού ασθενή», είπε. Πάντως, μεταξύ των δύο επικράτησε και μία κόντρα για το θέμα, την οποία θέλησε να σταματήσει ο Γιώργος Παπαδάκης.

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *