Πρόσκληση σε νέα διαμαρτυρία

Τα ιστολόγια “byzantio”, “Αναβάσεις”, και “Κλασσικοπερίπτωση” ανάρτησαν εκ νέου πρόσκληση για συμμετοχή στη διαμαρτυρία κατά του θεατρικού έργου “Corpuσ Christi”. Η θεατρική παράσταση
είναι για αύριο, 26/10/2012, οπότε αναμένεται και η εκδήλωση της διαμαρτυρίας. Ένα των ιστολογίων έκρινε σκόπιμο να…..
δώσει μερικές διευκρινίσεις και έγραψε

“Οφείλουμε για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε καλέσαμε κάποιο πολιτικό κόμμα στις συγκεντρώσεις, και ουδεμία σχέση έχουμε είτε ως άνθρωποι είτε ως ιστολόγιο με πολιτικά κόμματα!”

Στην ίδια συχνότητα διευκρινήσεων κινήθηκαν και άλλα ιστολόγια – δεν μπορώ να αναφερθώ σε όλα – με περισσότερο όμως προσδιοριστικές κατευθύνσεις. Η Χρυσή Αυγή μπέρδεψε τα πράγματα.

Υπολαβών δε σΧολιαστής έγραφε :

Δεν καλούν πολιτικό κόμμα, προσκαλούνται όσοι πιστοί να προσέλθουν για να δηλώσουν την πίστη τους, και την αντίθεσή τους, κατά του επονείδιστου αυτού κατασκευάσματος.
Μέχρις εδώ καλά είναι αυτά που γράφονται, αλλά συμβαίνει η πίστη να τελεί εν τω κόσμω και ο κόσμος να βρίσκεται κάτω από πολιτική κάλυψη. Η πολιτική πίστη κείται υπεράνω πάσης άλλης πίστεως.

Θέλουν, με άλλα λόγια, να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία οι πάσης φύσεως πιστοί ανεξαρτητα των πολιτικών τους προτιμήσεων. Ενδεχομένως και του θρησκεύματος. Ταυτότητες δεν θα ζητηθούν, άλλωστε, αυτές δεν περιέχουν πια το θρήσκευμα.

Το συμπέρασμα συνεπώς που βγαίνει είναι τούτο : Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική ταυτότητα των διαμαρτυρομένων, ούτε η θρησκευτική, παρά μόνο “όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά” (*). Ας μας πουν λοιπόν πώς διαφοροποιείται αυτό το άνοιγμα, από τα ανοίγματα του οικουμενισμού; Σεβασμό στο αναμάρτητο πρόσωπο του Κυρίου ζητούν με την πρόσκληση συμμετοχής στη διαμαρτυρία, σεβασμό στον “ένα θεό για όλους” μας ζητά ο οικουμενισμός. Σημειώνουμε, ότι αποφεύγει κι αυτός τον σκόπελο του πολιτικού/κομματικού “καπελώματος”. Αλλά ένας Χριστός, ή ένας θεός, που είναι χωρίς πολιτική χροιά, είναι μια μεγάλη ουτοπία, για να μη γράφω υποκρισία. Το πολίτευμα της Χριστιανοσύνης είναι επουράνιο, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι οι πιστοί δεν πολιτεύονται μέσα στον κόσμο όπου ζουν. Ασφαλώς και πολιτεύονται αναφέροντας το πολίτευμα του κόσμου στα πολιτικώς αποδεκτά θρησκευτικά του θεσπίματα. Αυτά όμως τα θεσπίσματα η νέα πολιτικοθρησκευτ ική ορθοδοξία που αποκτήσαμε τα απέρριψε. Μολονότι δε το θρησκευτικό σκέλος ασκεί έντονη κριτική στον οικουμενισμό (σημ. ο σιωνισμός σποραδικά στηλιτεύεται) δεν έχει την τόλμη να διαφοροποιηθεί. Προσκαλεί το λαό του Θεού να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία χωρίς το χρώμα της θρησκείας – είναι αυτονόητο – και δίχως τα διακριτικά πολιτικού σχηματισμού.

Διερωτώμαι τι από τα δυο θα ήταν προτιμότερο : Να υψώσουν οι διαμαρτυρόμενοι μόνο την ελληνική σημαία ή να γεμίσουν οι δρόμοι με κάθε είδους πλαστικά σημαιάκια εμφαίνοντα την κομματική προέλευση των διαμαρτυρομένων; Στη μεν πρώτη περίπτωση η χρήση της ελληνικής σημαίας είναι μεν γενική, αλλά δεν παύει να είναι αόριστη. Στη δεύτερη όμως, η συμμετοχή στην διαμαρτυρία έστω και με κομματικό πρόσημο, είναι για μένα περισσότερο επιθυμητή. Φθάνει βέβαια τα κόμματα ή το κόμμα που θα συμμετάσχει, να μην έχει πάρει το πρώτο βραβείο χριστοκαπηλείας, δηλαδή του εθνομηδενισμού και της πατριδεμπορίας. Όπως γίνονται δεκτά εκείνα (ή εκείνοι) που μετεστράφησαν από διώκτες σε τιμητές της Χριστιανοσύνης, το ίδιο ισχύει και για εκείνα (ή εκείνους) τα οποία από υβριστές αποδεικνύονται αξιόμαχοι υπερασπιστές. Όποιος θέλει να κρυφτεί, απλώνει πάνω του την ελληνική σημαία. Όποιος όμως θέλει να φαίνεται, τολμά να δείχνει το πρόσωπό του. Θα τον κατηγορήσουν ότι προσπαθεί να μαζέψει ψήφους; Ας τον κατηγορήσουν. Ποιοι είναι όμως οι κατήγοροι; Είναι όλοι αυτοί, που με τη δημοκρατική, σοσιαλιστική ή νεοφιλελεύθερη, ψήφο μας έφεραν το σημερινό καθεστώς της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας δουλείας, στον σιωνισμό.

(*) Βλέπε ιστολόγιο ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, 24/10/2012 : “Καλούμε και εμείς απο αυτό το ταπεινό ιστολόγιο κάθε έναν που επιθυμεί να διαδηλώσει ΕΙΡΗΝΙΚΑ καταγγέλοντας την αισχρή βλασφημία εναντίον του προσώπου του Χριστού μέσω του θεατρικού “έργου” Corpus Christi” να έλθει την Πέμπτη 25/10/ 2012 στις 6 το απόγευμα στον χώρο έξω απο το θέατρο Χυτήριο”

http://kyprianoscy.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *