Σύλληψη οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής

Οκτώ συνολικά άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα


Η κατηγορία που βαρύνει τους συλληφθέντες αφορά στην παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφού σε έρευνες που έγιναν πάνω τους αλλά και στα σπίτια τους βρέθηκαν κλομπ, σουγιάδες, κροτίδες, ακόμη και αεροβόλο όπλο…
Την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα τοπικά γραφεία της οργάνωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, με κλομπ, σουγιάδες και σπρέι πιπεριού περίμεναν τους συμμετέχοντες σε αντιφασιστική πορεία οι πέντε χρυσαυγίτες -ένας εκ των οποίων ανήλικος- που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας το βράδυ της Παρασκευής κοντά στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή των δικαστηρίων.

Εντός των γραφείων διεξαγόταν κλειστή εκδήλωση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις, με ομιλητές τους βουλευτές Αχαΐας Μιχάλη Αρβανίτη και Σερρών Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Την ίδια ώρα κατευθύνονταν προς την περιοχή πολίτες που συμμετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους «μπλόκαραν» και πάλι σε απόσταση ασφαλείας, στην οδό Σαλαμίνος.


Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν τους πέντε νεαρούς στην οδό Λιβανόβου, σε απόσταση 30 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν πάνω τους τέσσερα δακρυγόνα σπρέι πιπεριού, τρία μεταλλικά κλομπ, δύο σουγιάδες και μία κροτίδα.

Τα πέντε άτομα, ηλικίας 17, 20, 22, 25 και 39 ετών, είπαν στους αστυνομικούς πως είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και πως βρίσκονταν εκεί για περιφρούρηση της συγκέντρωσης των ομοϊδεατών τους από τους συμμετέχοντες στην αντιφασιστική πορεία.


Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικού, κατά τις οποίες βρέθηκαν ένα ακόμη μεταλλικό κλομπ, ένα δακρυγόνο σπρέι και μία σιδερογροθιά στο σπίτι του 22χρονου, καθώς και ένα αεροβόλο πιστόλι στο σπίτι του 20χρονου στη Χαλκιδική. Το Σάββατο οι πέντε νεαροί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, όπου αύριο, Τρίτη, θα δικαστούν οι τέσσερις, ενώ για τον ανήλικο ορίστηκε δικάσιμος στις 28 Νοεμβρίου. Και οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και μετά τη λήξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης, έγινε έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντζάκη, ενώ αποκλείστηκε η ευρύτερη περιοχή. Οπως έγινε γνωστό, από τον έλεγχο δεν εντοπίστηκε κάτι ενοχοποιητικό.


Την ίδια ώρα, στην Κοζάνη, σε πεδίο μάχης μεταξύ αντιφασιστών και αστυνομίας είχε μετατραπεί η πλατεία Γιολδάση, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Ομάδα περίπου 50 ατόμων από αντιφασιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έφτασε στο σημείο και «κατέλαβε» την είσοδο των γραφείων της ακροδεξιάς οργάνωσης. Η αστυνομία επενέβη με χρήση χημικών για να διαλύσει τη συγκέντρωση και ακολούθησαν συμπλοκές, με μάχες σώμα με σώμα και πετροπόλεμο με τους συγκεντρωμένους.

Ενας διαδηλωτής, δάσκαλος 55 ετών από την Πτολεμαΐδα, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου στη συνέχεια συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε άλλες δύο συλλήψεις για τα αδικήματα της στάσης, της αντίστασης και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ


Τρεις συλλήψεις, επτά προσαγωγές

Στη Χαλκίδα, σε τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από καταγγελία ότι έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπήρχαν άτομα που έφεραν ρόπαλα, κοντάρια και άλλα όπλα.

Σύμφωνα με την εκδοχή που δίνουν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες, η «φρουρά» βρισκόταν στο σημείο γιατί σε εξέλιξη βρισκόταν αντιφασιστικό συλλαλητήριο και εκείνοι περιφρουρούσαν το κτίριο. Αμεσα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, έξω από τα γραφεία, τρία άτομα ηλικίας 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων, πρόσφορα για άμεση χρήση, δέκα κοντάρια με σημαίες και χωρίς, είκοσι ασπίδες και επτά κράνη.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνάντησαν την αντίσταση των μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών προσήχθησαν ακόμη επτά άτομα, για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή και εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται και άλλοι, που ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.

Ακολούθησε έρευνα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Εύβοιας?Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής. Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από χάκερ 


Επίθεση στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανάρτησε στην ιστοσελίδα της τις φωτογραφίες και το βίντεο από τη σύλληψη των οκτώ χρυσαυγιτών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα. Το επόμενο πρωί, με κορύφωση τις μεσημβρινές ώρες, ο δικτυακός τόπος της Ελληνικής Αστυνομίας δέχθηκε επίθεση τύπου DDoS, με αποτέλεσμα να τεθεί προσωρινά και για λίγες ώρες έκτος λειτουργίας.

Το γεγονός κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε αυτεπάγγελτη προανάκριση για την κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται ψηφιακά τα κακόβουλα ηλεκτρονικά ίχνη.

Επειτα από άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η λειτουργία του site αποκαταστάθηκε.

ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *