Απίστευτο!!! Ο Δήμος πήγε να στεγάσει παιδάκια σε κτίριο με αμίαντο!!!

Απίστευτη εξέλιξη έχει η υπόθεση της…

παραχώρησης κτιρίου από τον Δήμο Σάμου στο Σύλλογο ”Μέλισσα” ενός συλλόγου με παιδάκια που έχουν αναπτυξιακή στέρηση, αφού σύμφωνα με έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου το κτίριο αυτό, έχει καταγγελθεί πως έχει αποκαλυφθεί η ύπαρξη αμιάντου!!!

Πριν από 2 μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμου που συνεδρίασε στο Καρλόβασι αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει στον Σύλλογο “Μέλισσα” το κτίριο της πρώην Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης, ώστε εκεί να δημιουργηθεί από τον Σύλλογο Κέντρο Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για τα παιδιά με αναπτυξιακή στέρηση.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο υπάρχει σοβαρό θέμα υγιεινής και ασφάλειας όσων στυεγάζονται στο κτίριο αφού περιέχει στην στέγη του καρκινογόνο αμίαντο και πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί!

Πέραν αυτού όπως αναφέρεται το Δημοτικό Συμβούλιο παράνομα παραχώρησε το κτίριο αφού η ΕΤ.Α.Δ. δεν γνώριζε τίποτε.

Εδώ βέβαια προκύπτει θέμα αν παραπλανήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και παρασύρθηκαν να ψηφίσουν ομόφωνα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που έχει να κάνει με παιδιά και ποιοι θα λογοδοτήσουν για αυτό!

Η ΕΤ.Α.Δ. προχώρησε σε ανάκληση της παραχώρησης του κτιρίου και ο Δήμος θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει στην εξεύρεση ενός άλλου κατάλληλου κτιρίου για να μπορέσουν επιτέλους αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν δραστηριότητες…

i-samos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *