ΣΔΟΕ και ΕΥΠ “γδύνουν” χρυσαυγίτες βουλευτές

Κατατέθηκαν αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άρση απορρήτου επικοινωνιών

Αιτήματα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών μελών, στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής εχει υποβάλλει…

στον Άρειο Πάγο το ΣΔΟΕ, επιβεβαιώοντας σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin,gr, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τους χρυσαυγίτες με επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ιερωμένους ακόμα και με έγκλειστους των φυλακών. παράλληλα αιτήματα έχουν υποβληθεί και για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς από της κλήσεις προκύπτει η άμεση συσχέτιση προσώπων και τεκμηριώνεται η σύσταση συμμορίας και η εγκληματική δράση.

Η άρση γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μετά τα ευρήματα των συνομιλιών μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ.

Όπως έχει πρώτο αποκαλύψει το Sofokleousin.gr τα στοιχεία έχει στη διάθεσή του και το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω της ευαισθησίας των συμβούλων του πρθυπουργού.

Ερωτηματικά προκαλεί η μη-κατάθεση αιτημάτων για τα συνδεδεμένα πρόσωπα που υποδεικνύονται από την έρευνα της ΕΥΠ. Δηλαδή για τους εντολείς και τους ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων των χρυσαυγιτών.

Επίσης τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον αρχικό φάκελο έχουν αφαιρεθεί ονόματα με την αιτιολογία της αάγκης πραιτέρω διερεύνησης της δράσης τους.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρεται να συνομιλούν με μέλη και άλλους σχετικά με πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία για σχέσεις επιχειρηματιών, αστυνομικών, αλλά και ανθρώπων της νύχτας με τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν προκύπτει η εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση των 32 δικογραφιών στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια στιγμή, από το περιεχόμενο των καταθέσεων αυτών, έχει προκύψει ένας νέος κύκλος ατόμων τα οποία αναμένεται να κληθούν άμεσα προς κατάθεση στο εισαγγελικό γραφείο.

Βασικό ζητούμενο της έρευνας στον Άρειο Πάγο είναι αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε προσωρινές κρατήσεις. 

www.sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *