Συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Συγκέντρωση – πορεία Τρίτη 11 Ιουνίου, Προπύλαια, 6.30μμ

-NA ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤ ΓΙΑΪΛΑ…
-ΔENΔΙΑ GO HOME!

-ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΟΛΩΝ

-ΑΛΛΗΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Υπουργός Δημόσια Τάξης Ν. Δένδιας συνεργάστηκαν τον με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη εκτέλεση ενός συμβολαίου απαγωγής του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά με προσχεδιασμένη και συντονισμένη δράση των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, της ΜΙΤ και της CIA. 

Πρόκειται για μια ενέργεια απαράδεκτης διεθνούς τρομοκρατίας που επιδιώκει να συνεχίσει τη τακτική του διεθνούς παρακράτους που απήγαγε στην Ελλάδα τους 28 Πακιστανούς και σε άλλες χώρες δεκάδες στέλνοντας τους στο Γκουαντάναμο. Η ζωή του Μπουλούτ Γιαϊλά παίχτηκε κορώνα-γράμματα από τους απαγωγείς όταν διαφώνησαν αν θα τον εξαφανίσουν καθοδόν.

Είναι σκάνδαλο να υιοθετεί η συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τις μεθόδους απαγωγών και εξαφανίσεων που υιοθέτησαν οι δικτατορίες της Λ.Αμερικής .

Είναι πρόκληση την ώρα που ο τουρκικός λαός εξεγείρεται ενάντια στον Ερντογάν να συνεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση στέλνοντας πεσκέσι στους δήμιους του τον Μπουλούτ Γιαϊλά.

Η ελληνική κυβέρνηση έριξε γέφυρες συνεργασίας με την τουρκική στη καταδίωξη των πολιτικών προσφύγων αλλά και των μεταναστών ενεργοποιώντας υψηλού επιπέδου συνεργασία με το φράξιμο των συνόρων με το φράχτη αλλά και την δολοφονική δράση της FRONTEX που έχει οδηγήσει σε πνιγμούς προσφύγων, γυναικών και παιδιών.

Άραγε ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης που προτείνουν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή θα συνεχίσουν να σιωπούν καθιστώντας τους εαυτούς τους συνενόχους σε αυτό το έγκλημα; Θα καλύψουν τους διεθνείς μηχανισμούς αστυνόμευσης και καταστολής των δικαιωμάτων και των ελευθεριών; Θα καλύψουν μια τόσο καραμπινάτη απαγωγή στο κέντρο τ ης Αθήνας;

Παραθέτουμε τη συγκλονιστική μαρτυρία του Μπουλούτ Γιαϊλά στο δικηγόρο του:

«30 Μάιου το βράδυ, ώρα 21:30, περίπου 5 άτομα που μιλούσαν ελληνικά, με βίαιο τρόπο με έβαλαν με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο. Έκλεισαν τα μάτια μου και το στόμα μου με τα χεριά τους. Μετά από κάποια ώρα που ήμουν στο όχημα, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και μου πέρασαν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. Δεν είδα τίποτα. 

Μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Μετά με παρέδωσαν σε μια άλλη ομάδα, αυτοί μιλούσαν και ελληνικά και τουρκικά. 8-10 ώρες με έκαναν βόλτες. Με έσυραν πάνω στα χώματα, στα χωράφια. Είχα την σακούλα ακόμα στο κεφάλι μου. Ίσα-ίσα που δεν ακουμπούσε το κεφάλι μου κάτω. Με πήγαν από θάμνους και μου έκαναν βασανιστήρια. 
Μετά με παρέδωσαν στην τελευταία ομάδα, μέσα σε αυτούς μερικοί μιλούσαν αγγλικά. Αυτή η ομάδα με πέρασε από τα σύνορα. Πέρασα λαθραία από τα σύνορα. 31 Μάιου το πρωί στο αστυνομικό τμήμα τις Εντιρνέ μου έβγαλαν την σακούλα. «Όποιος τα βάζει με την Αμερική αυτά παθαίνει», είπαν μεταξύ τους. Εκεί είπα ότι θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Όμως, 1 Ιουνίου με δικηγόρο μου.»

Καλούμε τα κόμματα της Αριστεράς, τη Βουλή, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, όλα τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα δημοτικά συμβούλια, τις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων να καταδικάσουν την απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά , να υπερασπίσουν το δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο, να δυναμώσουν την φιλιά των λαών Ελλάδας, Τουρκίας , Κουρδιστάν με την αλληλεγγύη στη εξέγερση στην Τουρκία. Να απαιτήσουμε την τιμωρία των ενόχων.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *