Μιχάλαρος: Ο Στουρνάρας θα βρει απέναντί του την επιχειρηματική κοινότητα

«Ούτε που να σκέφτονται χαράτσι για τρίτη χρονιά»

Την υπαναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην απόφαση για διατήρηση του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) και για φέτος -είτε ακόμη και με πιο ήπια μορφή, είτε με διαφορετική ονομασία (ΦΑΠ) είτε με ενσωμάτωσή του στον οποιοδήποτε ενιαίο φόρο ακινήτων- ζητά με δήλωσή του ο …
πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδ. Μιχάλαρος.

«Τη σθεναρή αντίσταση της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας θα βρει απέναντί του ο κ. Στουρνάρας. Το χαράτσι είχε εξαγγελθεί ότι θα έπρεπε να το πληρώσουμε μία φορά αλλά τελικά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ούτε που να σκέπτονται τη διατήρηση του για τρίτη χρονιά» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις υποφέρουν. Οι μικρομεσαίοι και η βιοτεχνία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της φορολογίας ούτε την ανικανότητα του επιτελείου να καταφέρει να βρει τους έχοντες με τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Οι σχεδιασμοί αποτυγχάνουν και οι όποιες σκέψεις για διατήρηση του χαρατσιού θα βρουν απέναντί τους το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Το χαράτσι έχει δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων, την οικοδομή και την κατασκευή αφού αυτής της δραστηριότητας οι επιχειρήσεις που έχουν αδιάθετα διαμερίσματα και εμπορικά ακίνητα τα οποία σήμερα δεν ηλεκτροδοτούνται θα έχουν, πλέον επίσης, την υποχρέωση να καταβάλλουν το χαράτσι, όπως και ο οποιοσδήποτε πολίτης που έχει ένα μη ηλεκτροδοτούμενο και κλειστό ακίνητο! Επίσης ο συντελεστής φόρου για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, όπως μαθαίνουμε, σχεδιάζεται να αυξηθεί από το 0,1% στο 0,2% της αντικειμενικής αξίας τους.

Μιλάμε, τελικά, για καραμπινάτη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξουθενώνει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες οδηγώντας τους στην εξαθλίωση και μη μπορώντας να διατηρήσει και να εφαρμόσει καμία δέσμευσή της» πρόσθεσε ο κ. Μιχάλαρος.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *