Αφού είμαστε αυτό που τρώμε (ή τελικά μας τρώει!) ας μάθουμε επιτέλους τι έχουν “μαγειρέψει” για εμάς και τα παιδιά μας.

…αρχής γενομένης από το μεγάλο “πειραματικό εργαστήρι” των “Ηνωμένων Εταιρειών Αμερικής”, με πειραματόζωα τους κατοίκους της (Γενετικά τροποποιημένες τροφές – το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο στην Αμερική ) και με πανίσχυρη πολιτική εξαγωγής των δηλητηρίων της και στον υπόλοιπο κόσμο:


” Η νόθευση των βασικών καλλιεργιών του πλανήτη, Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (ΓΜΟ) και εκ προθέσεως αλλαγμένο νερό, τροφή και αέρας που συνολικά λειτουργούν ως μια επιχείρηση Ευγονικής για να αποδυναμώσουν τις μάζες και να επιτύχουν την πλήρη κυριαρχία.
Ασπαρτάμη (Sugar Free), τα ΓΜΟ, τα υδραργύρου μολυσμένα, τα φυτοφάρμακα, το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, κλωνοποιημένο κρέας, το rBGH και όλα μπήκαν στην διατροφή μας και στο περιβάλλον – είτε το θέλουμε είτε όχι. “

Kαι ποιο μετατρέπεται στο πλέον εξαφανισμένο, παραδοσιακό και τώρα δυσεύρετο αγαθό, βασικότατο για την ομαλή επιβίωση, καλή υγεία και ισορροπία του “γενετικά τροποποιημένου” και “τοξικού” πια ανθρώπινου είδους; Και αντικαθίσταται από υβρίδια που θα τα ζήλευε και ο δρ. Φρανκενστάιν;

Μα βεβαίως αυτό:


“Υποτιτλισμένο ντοκυμαντέρ (επιλέξτε τους ελληνικούς υπότιτλους) του Christophe Guyon για τον κίνδυνο εξαφάνισης των παραδοσιακών σπόρων και τις δραματικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα από την παγκόσμια κυριαρχία των μεταλλαγμένων σπόρων που κατασκευάζουν οι πολυεθνικοί αγροβιομηχανικοί κολοσσοί. A documentary by Christophe Guyon concerning the endangered traditional seeds, the loss of biodiversity, and its serious complications on the fate of human societies globally. (french language, greek subtitles)”
Οι σπόροι αυτοκτονίας

Εδώ και τριακόσια εξήντα εκατομμύρια χρόνια, τα φυτά παράγουν γόνιμους σπόρους, που δίνουν με τη σειρά τους νέα φυτά και νέους σπόρους, και ποτέ δεν μας χρέωσαν τίποτα για την εξυπηρέτηση αυτή που μας κάνουν.

Όμως το 1998 η εταιρεία Delta and Pine κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία που αγιάζει την παραγωγή και πώληση στείρων σπόρων, κι έτσι πρέπει υποχρεωτικά να αγοράζεις νέους σπόρους για κάθε νέα σπορά. Στα μέσα Αυγούστου του 2006, η εταιρεία Monsanto* – με το όνομα αγίου – αγόρασε την Delta and Pine μαζί με την ευρεσιτεχνία.

Έτσι η Monsanto εδραίωσε την παγκόσμια κυριαρχία της: οι στείροι σπόροι που επίσης αποκαλούνται σπόροι αυτοκτονίας ή σπόροι τερμινέιτορ, αποτελούν μέρος του κερδοσκοπικού εμπορίου, που επίσης επιβάλλει την αγορά εντομοκτόνων, παρασιτοκτόνων και άλλων δηλητηρίων του μεταλλαγμένου φαρμακείου.

Το Πάσχα του 2010, λίγους μήνες μετά τον σεισμό, η Αϊτή έλαβε ως δώρο από την Monsanto εξήντα χιλιάδες σάκους με σπόρους που είχε παραγάγει η βιομηχανία χημικών. Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν να παραλάβουν τη δωρεά άναψαν τεράστια φωτιά και έκαψαν όλους τους σάκους.

Eduardo Galeano ( από το βιβλίο »Οι μέρες αφηγούνται», εκδόσεις Πάπυρος 2012)

κείμενο που βρήκαμε ΕΔΩ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *