Συναγερμός στο Μαξίμου για το σενάριο παραίτησης της Χρυσής Αυγής – Αποκαλύψεις για το πώς θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές και ποιούς συμφέρει


Μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή που προκλήθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα σενάρια μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο δίνουν και παίρνουν. …

Ο σοβαρός αντίκτυπος τόσο πολιτικά όσο και δικαστικά που είχε η δολοφονία του έλληνα ράπερ έχει θορυβήσει τη Χρυσή Αυγή, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να “δεθούν” βουλευτές και μέλη της με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραματίζει και η δημοσκόπηση του NewsIt που δείχνει τον σύνδεσμο να χάνει τα ποσοστά του.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα το σενάριο η Χρυσή Αυγή να αποφασίσει να παραιτηθεί και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος να τεθεί εκτός Κοινοβουλίου.

Όταν οι δημοσιογράφοι στη Βουλή ρώτησαν βουλευτές του κόμματος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ουδείς το επιβεβαίωσε, αλλά και ουδείς το διέψευσε. Κύκλοι της Χρυσής Αυγής ανέφεραν πως “θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους που καταπαντούνται βάναυσα από μία ξενόδουλη κυβέρνηση”.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο NewsIt θεωρούν ιδιαίτερα δύσκολο να προχωρήσει τελικά η Χρυσή Αυγή σε μία τέτοια κίνηση, καθώς θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο ο σύνδεσμος θα χάσει τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς, τα δικαιώματα για μετακλητούς υπαλλήλους, αλλά και για τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κληθούν να λάβουν τις θέσεις των παραιτηθέντων βουλευτών οι επιλαχόντες, αλλά κι αυτό σύμφωνα με τα σενάρια δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό! Στην περίπτωση που ούτε οι επιλαχόντες δεχθούν να αναλάβουν τις βουλευτικές θέσεις, τότε θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές.

Οι επαναληπτικές βέβαια εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο στις 15 περιφέρειες που έχουν εκλέξει βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, σύμφωνα με συνταγματολόγους που μίλησαν στο NewsIt κάτι τέτοιο δεν είναι κάτι που θα βοηθήσει τη Χρυσή Αυγή. Και αυτό γιατί οι επαναληπτικές εκλογές, όπου έχει εκλεχθεί βουλευτής της Χ.Α. θα γίνουν για μία μόνο έδρα που έχει λάβει το συγκεκριμένο κόμμα. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως αυτή την έδρα θα μπορέσουν να την “χτυπήσουν” όλα τα κόμματα, άρα και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένο λοιπόν πως η Χρυσή Αυγή σε καμία περιφέρεια δεν ήταν η πρώτη δύναμη, αυτό σημαίνει πως αυτή η έδρα θα πάει είτε σε Νέα Δημοκρατία είτε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γρίφος σε μία τέτοια περίπτωση είναι το τι θα γίνει με τον βουλευτή Επικρατείας που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή. Για αυτό το λόγο πραγματοποιείται σύσκεψη στη Βουλή, προκειμένου να υπάρξει μία μελέτη στο Σύνταγμα έτσι ώστε να μην γίνουν εκλογές.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *