Η Ελιά «χαλάει» την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Φωτεινή Αρκαδίου

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται σχετικά με τη δυναμική της Ελιάς, δηλαδή των πολιτικών δυνάμεων που κινούνται πέριξ του…..

δημοκρατικού κέντρου, παρατηρείται μία ενδιαφέρουσα «ζύμωση» στελεχών που ευκόλως μετακινήθηκαν μετά το 2010 προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη αυτά, που δεν είναι κατ’ ανάγκη πρωτοκλασάτα, αλλά αποτελούσαν την πολιτική ραχοκοκαλιά του πάλαι ποτέ μεγάλου ΠΑΣΟΚ, είδαν το 2010-12 έλλειμμα ηγεσίας και δυναμικής για ριζοσπαστικές λύσεις και προτίμησαν την μετάβασή τους σε κάτι πιο φρέσκο και κοινωνικά αποδεκτό. Τουλάχιστον έτσι όπως φαινόταν τότε.

Ωστόσο η πορεία των πραγμάτων έδειξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει την συστημική κρίση, κυρίως λόγω πολυγλωσσίας και έλλειψης καθαρής στόχευσης απέναντι στη λαίλαπα μέτρων του μνημονίου. Η κυβίστηση που αφορούσε την μονομερή κατάργηση του μνημονίου, έγινε «καλή» διαπραγμάτευση δια στόματος του ευρωπαίου πια Αλέξη Τσίπρα.

Η ανησυχία όσων ευκόλως μεταπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλη. Η σύγχυση και ο καιροσκοπισμός που εκφράζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία που σκληρά δοκιμάζεται.

Σήμερα η «Ελιά» με την προσπάθεια ανασύνταξης δυνάμεων αλλά πρωτίστως λύσεων που αφορούν στις δράσεις άμεσης ανάπτυξης, και έχοντας ένα πόδι στην κυβέρνηση, καταλύει το «ριζοσπαστικό» του ΣΥΡΙΖΑ, όσο ο κρατισμός βρίσκεται στην προεκλογική ατζέντα του κ. Τσίπρα.

Ακόμη η «Ελιά», βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη μάχη των ευρωεκλογών, έχοντας στις τάξεις της παραδοσιακούς «ενωτικούς» της Ευρωπαϊκής οικογένειας, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας στηρίζει την Ευρωπαϊκή υποψηφιότητά του στα ευρωπαϊκά κόμματα της αριστεράς που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ζητήσει την μη οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Η κοινωνία και κυρίως η αναποφάσιστη και ταλαιπωρημένη κοινωνία, ζητά να ακούσει και να δει αποφάσεις άμεσης ανακούφισης.

Σε αυτό η «Ελιά», μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα, όσο συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα και με αυτό το άρμα, να πετύχει το μέγιστο δυνατό των διαπραγματεύσεων με τους ξένους δανειστές.

Η «Ελιά» ακόμη με την κυβερνητική της παρουσία, μπορεί να φέρει ρήξη στις γραφειοκρατικές στρεβλώσεις και να αποδείξει πως ο διαφημιζόμενος κρατισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Η δημιουργική συσπείρωση των δυνάμεων του δημοκρατικού κέντρου, γύρω από τον κυβερνητικό εταίρο του ΠΑΣΟΚ, δείχνει ως μονόδρομος για να επιτευχθεί άμεση πίεση προς την ίδια την κυβέρνηση για επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης, αλλά και απομείωσης φορολογικών βαρών.

news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *