Σημαντική αύξηση στις δυνάμεις του ΙΚ

Ολοένα και περισσότερα μέλη εντάσσονται στις δυνάμεις της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από όταν…
ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υποστήριξε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν ωφελήσει την κυβέρνηση και τη χώρα του οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από τον Σεπτέμβριο στη Συρία εναντίον θέσεων του ΙΚ, ο Άσαντ δήλωσε στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS: «Ορισμένες φορές τα οφέλη είναι σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο εάν θέλουμε να μιλήσουμε γενικώς για το ΙΚ, στην πραγματικότητα η δράση του ΙΚ έχει επεκταθεί από τότε που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές».

Ο Άσαντ, οι δυνάμεις του οποίου μάχονται εναντίον ισλαμιστών από το 2011, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που μεταδόθηκε την Κυριακή ότι σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το ΙΚ έχει προσελκύσει στη Συρία και μέσα σε διάστημα μόλις 1 μηνός περίπου 1.000 μέλη.

«Και στο Ιράκ –και εκεί επεκτείνονται- στη Λιβύη –και αλλού- οργανώσεις προσκείμενες στην αλ Κάιντα έχουν δηλώσει την πίστη τους στο ΙΚ. Έτσι έχει η κατάσταση», δήλωσε ο Άσαντ.

Ερωτηθείς κάτω υπό ποίες συνθήκες θα εγκατέλειπε την εξουσία, ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε: «Όταν δεν έχω πλέον τη στήριξη του λαού. Όταν δεν θα αντιπροσωπεύω τα συριακά συμφέροντα και τις αξίες». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς προσδιορίζει την υποστήριξη προς το πρόσωπό του, είπε: «Δεν το προσδιορίζω. Διαισθάνομαι. Νιώθω. Είμαι σε επαφή μαζί τους».

ΠΗΓΗ: athina984.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *