Ποια είναι η δεύτερη ομιλούμενη γλώσσα σε κάθε περιοχή του πλανήτη [γράφημα]

Το site MoveHub.com έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να μετακομίσει στο εξωτερικό και στα πλαίσια των υπηρεσιών του δημιούργησε και το παρακάτω εντυπωσιακό Infographic που παρουσιάζει τις δεύτερες ομιλούμενες γλώσσες σε κάθε χώρα του πλανήτη για όποιον ενδιαφέρεται να μετοικίσει σε κάποια από αυτές.

Σε κάποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι αρκετά προβλέψιμο, όπως στον Καναδά που τα γαλλικά προκρίνονται σαν δεύτερη πιο δημοφιλής γλώσσα λόγω του Κεμπέκ.

Σε άλλες περιπτώσεις το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο αναμενόμενο και σχετίζεται άμεσα με τις μεγαλύτερες μειονότητες πληθυσμών που ζουν σε κάθε κράτος.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Γερμανία, όπου η δεύτερη πιο δημοφιλής γλώσσα στη χώρα δεν είναι τα αγγλικά τα οποία και σνομπάρουν λίγο οι συμπατριώτες της Μέρκελ, αλλά τα … τουρκικά.

Τα αγγλικά τα σνομπάρουν και οι Γάλλοι, αλλά είναι η δεύτερη γλώσσα που μιλάνε. Μια γλώσσα που είναι και η δεύτερη ομιλούμενη στη χώρα μας και στην Ιταλία. Το αυτό δεν ισχύει για την Ισπανία, όπου κυριαρχούν τα Καταλανικά πέραν των Ισπανικών.Τα οποία Ισπανικά βέβαια έχουν την τιμητική τους σαν δεύτερη γλώσσα στις ΗΠΑ λόγω λατίνων μεταναστών.

Στην Αγγλία πάντως δεύτερη γλώσσα είναι τα Πολωνέζικα.

Τα ρωσικά κυριαρχούν σαν δεύτερη γλώσσα σε όλα τα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ, ενώ στην Τουρκία δεύτερη γλώσσα είναι τα κουρδικά.

Σε ότι αφορά τη Λατινική Αμερική κυριαρχούν τα ιταλικά και τα ισπανικά λόγω αποικιών ενώ τα γαλλικά εμφανίζονται σε αρκετά αφρικανικά κράτη.

Συνολικά τα αγγλικά έχουν την πρωτοκαθεδρία σαν δεύτερη γλώσσα πέραν της μητρικής καθώς χρησιμοποιούνται περισσότερο από άλλες γλώσσες σε 55 κράτη. Δεύτερα έρχονται τα γαλλικά με 14 εμφανίσεις, τα ρωσικά με 13 και τα ισπανικά με 8.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *