Έρευνα επιβίωσης: Ποια επαγγέλματα έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ότι υπάρχουν ψυχοπαθείς γύρω σας; Αν ναι, τότε πρέπει να κοιτάξετε πρώτα στην δουλειά σας. Μετά ρίξτε μία ματιά…

στην εκκλησία, στις δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι και στα εστιατόρια.

Κοινώς, η μελέτη των επαγγελμάτων μας δίνει μία εικόνα σύμφωνα με την οποία μπορούμε να εντοπίσουμε σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους και τους πιο επιρρεπείς στην ψυχοπάθεια.

Στην παρακάτω λίστα εμφανίζονται τα επαγγέλματα και οι θέσεις όπου οι ψυχοπαθείς δεν σημειώνουν καλές επιδόσεις λόγω του ότι απαιτούν ανθρώπινη επαφή και χρήση συναισθημάτων.
Οδικοί Βοηθοί
Νοσοκόμοι
Θεραπευτές
Τεχνίτες
Αισθητικοί/Στυλίστες
Εθελοντές
Δάσκαλοι
Δημιουργικοί Καλλιτέχνες
Γιατροί
Λογιστές

Στην παρακάτω όμως λίστα, παρατίθενται τα επαγγέλματα που προσφέρουν ισχύ και απαιτούν μια ικανότητα στο να λαμβάνονται αποφάσεις, αποφάσεις που πρέπει να διαχωρίζονται από τα συναισθήματα. Οι ψυχοπαθείς έλκονται από αυτά τα επαγγέλματα και θα επιτύχουν εκεί.
Διευθύνοντες Σύμβουλοι
Δικηγόροι
Παρουσιαστές (Ράδιο και Τηλεόραση)
Πωλητές
Χειρούργοι
Δημοσιογράφοι
Αστυνομικοί
Κληρικοί
Μάγειροι
Δημόσιοι Υπάλληλοι

Διευκρινίζεται πάντως ότι ψυχοπαθής δεν σημαίνει -απαραίτητα- αυτός που κόβει ανθρώπους με αλυσοπρίονο (αν και η πλειοψηφία των ανθρώπων που κάνουν αυτά τα πράγματα όντως είναι ψυχοπαθείς)…

Ποιος είναι ο ορισμός της ψυχοπάθειας;

Ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας που έχει περιγραφεί ποικιλοτρόπως. Κυρίως χαρακτηρίζεται από ρηχά συναισθήματα (ιδιαίτερα μειωμένο φόβο), ανοχή του στρες, έλλειψη εμπάθειας, σκληρόκαρδος, έλλειψη ενοχής , εγωκεντρισμό, επιφανειακό χαρακτήρα, χειραγώγηση ανθρώπων, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές όπως η εγκληματικότητα.

koolnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *