ΔΝΤ: Κρίσιμοι οι επόμενοι έξι μήνες για την καταστολή της κρίσης

Η συνάντηση των ηγετών της παγκόσμιας οικονομίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έληξε με μια σαφέστερη εικόνα ως προς τι πρέπει να κάνουν η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι αναδυόμενες χώρες, ώστε να αποφευχθεί μια βαθιά ύφεση της παγκόσμιας…..

οικονομίας, σύμφωνα με δηλώσεις ενός ανώτερου αξιωματούχου του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, ο κ. Shafik δήλωσε στο Reuters ότι οι επόμενοι έξι μήνες είναι ζωτικής σημασίας για τη δράση των κυβερνήσεων απέναντι στην καταστολή της κρίσης.

«Η πρόκληση τώρα είναι η πολιτική της εφαρμογής μέτρων ενάντια στην κρίση», είπε ο Shafik σε συνέντευξή του. «Αυτή η πρόκληση είναι ίδια τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ και στις αναδυόμενες αγορές», υπογράμμισε.

Οι συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν μια σαφής προειδοποίηση ότι η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται υπό το βάρος της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί.

Η αβεβαιότητα πηγάζει από το κατά πόσο γρήγορα οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δράσουν για να δημιουργηθεί ένας δεσμός-αγοράς συστήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπεράσουν την πολιτική διαίρεση για να αποφευχθεί ένα «δημοσιονομικό βουνό», ως αποτέλεσμα υψηλότερων φόρων και μεγάλων περικοπών των κρατικών δαπανών κατά την έναρξη της επόμενης χρόνιας.

πηγή….trelokouneli.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *