Οι θλιβερές ταινίες… παχαίνουν

Την επόμενη φορά που θα θέλετε να δείτε μια μελοδραματική ταινία, αφήστε τα σνακ στο ντουλάπι της κουζίνας…
αν δε θέλετε να δείτε τη ζυγαριά να παίρνει την ανιούσα!

Έρευνα έδειξε ότι τρώμε έως και 55% περισσότερο όταν βλέπουμε μια θλιβερή ταινία, που μας προκαλεί στεναχώρια και δάκρυα, σε σχέση με μια χαρούμενη, αστεία ταινία.

Είναι γνωστή άλλωστε η φράση «φαγητό της παρηγοριάς», που νομίζουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα όταν κάτι μας απασχολεί.

Μια ομάδα αμερικανών ερευνητών πρόσφερε σε μια ομάδα εργαζομένων μια ποικιλία σνακ κατά τη διάρκεια δύο ταινιών: μιας δακρύβρεχτης και μιας κωμωδίας.

«Αφού τελείωσαν οι ταινίες και σκουπίσαμε τα δάκρυα, διαπιστώσαμε πως όσοι είχαν παρακολουθήσει τη στενάχωρη ταινία, είχαν καταναλώσει κατά 36% μεγαλύτερη ποσότητα ποπ κορν» ανέφερε ο ερευνητής, Brian Wansink, από το πανεπιστήμιο Cornell.

«Οι ταινίες μπορεί να προκαλούν μια ανάγκη για το λεγόμενο συναισθηματικό φαγητό και οι άνθρωποι τρώνε για να ισορροπήσουν τα συναισθήματα στεναχώριας που τους προκαλούνται» εξήγησε από την πλευρά της η ερευνήτρια Aner Tal.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη των οποίων δημοσιεύτηκε στο JAMA Internal Medicine, όσοι προσπαθούν να ελέγξουν το βάρος τους θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι δε θα βάλουν τον εαυτό τους σε πειρασμό όταν βλέπουν μια ταινία… αφήνοντας τα σνακ «κλειδωμένα» σε ένα ντουλάπι.

Κι αν δε μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό του τσιμπολογήματος, φροντίστε τουλάχιστον να βάλετε μπροστά σας υγιεινά σνακ, όπως φρούτα και λαχανικά.

medicalnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *