Το Κλειδί της Πόλης του Βελιγραδίου ζητά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

Σχέδιο επίσκεψης, με αφορμή την επικείμενη μετάβασή του στη σερβική πρωτεύουσα, φέρεται να έχει αποστείλει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στις σερβικές αρχές.
Σε αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτικα», αναφέρεται πως θα πρέπει να τού δοθεί το Κλειδί της πόλης του Βελιγραδίου.

Η επίσημη επίσκεψη του Έντι Ράμα (η πρώτη πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι τα τελευταία 70 χρόνια) επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε για την 1η Νοεμβρίου εξαιτίας των επεισοδίων στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Ράμα σχεδιάζει δημόσια επίσκεψη στην πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας και επιθυμεί να τού δοθεί, συμβολικά, από τον δήμαρχο Βελιγραδίου Σίνισα Μάλι το Κλειδί της σερβικής πρωτεύουσας. Η Πολίτικα αναφέρει ότι κανείς από τους υπόλοιπους ηγέτες της περιοχής δεν έχει αποστείλει σχέδιο επίσκεψης χωρίς προηγούμενες διαβουλεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο πρέσβης της Αλβανίας στο Βελιγράδι δηλώνει πως «δεν υπάρχει λεπτομερές σχέδιο για την επίσκεψη του κ. Ράμα, αλλά θα ήθελε να επισκεφθεί το Πρέσεβο μετά το Βελιγράδι». Μια άλλη εφημερίδα του Βελιγραδίου, η Βέτσερνιε Νόβοστι, δημοσίευσε την Τρίτη ότι «το πρωτόκολλο της επίσκεψης Ράμα δεν έχει καθοριστεί» και πως είναι πιθανόν να μην γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *