Πρωτοφανής αμοραλισμός από ΗΠΑ έναντι της Κύπρου: “Να μοιραστείτε τα κοιτάσματα με την Τουρκία”!

Να μοιραστούν μεταξύ των θυμάτων (Κυπριακής Δημοκρατίας) και των θυτών Τούρκων και Τουρκοκυπρίων τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου, δήλωσε πριν από λίγο η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ
Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, προκαλώντας ιλαρότητα για την αντίληψη δικαίου που έχουν οι ΗΠΑ στην περιοχή και του επιπέδου αναισθησίας τους.

Είχε προηγηθεί η δήλωση ότι “Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους εντός της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)”, αλλά μόνο αν περιλαμβάνονται και οι εισβολείς στην μοιρασιά!

“Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τη διαπραγματευτική διαδικασία για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του νησιού σε πετρέλαιο και αέριο θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης”, τόνισε. .

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, επίσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δεν θέλησε να σχολιάσει τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ούτε και τις προκλητικές και επθετικές δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Και γιατί να το κάνει; Πότε οι ΗΠΑ υπεράσπισαν την Κύπρο και τα δικαιώματά της απέναντι στους Τούρκους εισβολείς και θα το κάνουν τώρα;

Το ότι καλούν τον “δολοφονημένο” και τον “δολοφόνο” να μοιραστούν την περιουσία του πρώτου, νομίζουμε ότι τα λέει όλα…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *