Λ. Κατσέλη: Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανατροπή

Γράφει ο Αιας

«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Η κουβέντα με τους εκπροσώπους της Τρόικας αφορά αποκλειστικά την…
εκταμίευση της τελευταίας δόσης, το χρηματοδοτικό κενό για το 2013 και 2014, δεδομένου του όποιου πρωτογενούς πλεονάσματος συμφωνηθεί»
Δριμεία κριτική της Λούκας Κατσέλη, στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οποία «θα όφειλε να διαπραγματευτεί σκληρά την έξοδο της Οικονομίας από το τέλμα, την ουσιαστική ελάφρυνση των δόσεων του χρέους που είναι δυσβάσταχτο και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, αλλά και το μείγμα της πολιτικής που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και την ελληνική Οικονομία να πάρει τα πάνω της».
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας προειδοποιεί, πως η ακολουθούμενη πολιτική δεν θα αλλάξει μετά τις ευρωεκλογές κι αν δεν υπάρξουν οι πολιτικές εξελίξεις η ύφεση θα είναι και το 2014 μεγάλη.
Όσο για το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα η Λ. Κατσέλη, υπενθύμισε παλιότερες δηλώσεις της, πως «ακόμη κι αν υπάρξει θα είναι δώρον άδωρον, αφού η κυβέρνηση έχει συνομολογήσει με την Τρόικα πως, εάν δεν πιάσει τους στόχους, δεν θα διατεθεί στον Ελληνικό λαό, αλλά θα καταλήξει σε έναν ειδικό λογαριασμό για να πληρωθούν κατά προτεραιότητα οι δανειστές».
«Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανατροπή», τονίζει η Λούκα Κατσέλη, προσθέτοντας ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει την ανατροπή, αλλά πρέπει να κάνει και τις δικές του υπερβάσεις, το δικό του άνοιγμα και να υπάρξει μια συμπαράταξη, ένα μέτωπο, ένα ευρύτερο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Διότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολος ο δρόμος, χρειάζεται συστράτευση των καλύτερων, των πιο ικανών στον τόπο μας και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *