ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνεται η πίεση προς Τατσόπουλο να παραιτηθεί

Η δυσφορία έφτασε στην Πολιτική Γραμματεία, που ενώ είχε αντικείμενο τους πλειστηριασμούς, κινήθηκε σε ρυθμούς Τατσόπουλου – Το θέμα παραπέμφθηκε στην ΚΟ – Επιθετική και σήμερα η εφημερίδα Αυγή…

Παραζάλη εξακολουθεί να προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση του Πέτρου Τατσόπουλου, η συμπεριφορά του οποίου προκαλεί έντονη δυσφορία σε όλες τις πτέρυγες του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας το βράδυ της Τετάρτης είχε ως κύριο αντικείμενο την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους επερχόμενους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τελικά έγινε αρκετή συζήτηση για τον κ. Τατσόπουλο.

Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα μείζονα κοινωνικά και πολιτικά θέματα κρίθηκε σε κάθε περίπτωση απολύτως αναγκαία καθώς θεωρείται περίπου και ως αντίδοτο στην εσωστρέφεια αυτού του είδους, αφού τις τελευταίες ημέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απασχολεί τα μίντια με τις απίστευτης ωμότητας εσωτερικές αντιπαραθέσεις!

 Τα μέλη της πολιτικής γραμματείας δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους γιατί οι αναφορές του κ. Τατσόπουλου σε σταλινισμό και για «ζαχαριαδικές» αντιλήψεις στο κόμμα έδωσαν την αφορμή για να εμφανιστεί μία αναχρονιστική εικόνα για την Κουμουνδούρου.

 Εκφράστηκε επίσης και δυσφορία για το πώς ο βουλευτής παρουσίασε τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Τρίτης, αφού υποστήριξε ότι έλαβε πλήρη κάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν είχε συμβεί. Αποφασίστηκε δε να επανέλθει στο θέμα το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας – που θα συνεδριάσει την Πέμπτη το απόγευμα – , καθώς η πολιτική γραμματεία είναι αναρμόδια να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, αφού ο κ.Τατσόπουλος δεν είναι μέλος του κόμματος, παρά μόνο συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα επίθεση από Αυγή

 Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα συζήτηση στην πολιτική γραμματεία γίνεται σήμερα πρωτοσέλιδο και ιδιαίτερα προβεβλημένο θέμα στην Αυγή, (η οποία χθες τον κάλεσε να παραιτηθεί) με έντονη την κριτική διάθεση προς τον βουλευτή.

 Στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ήταν κοινή η κριτική στάση των μελών της ΠΓ για τον τρόπο που πολιτεύεται ο βουλευτής.

 Επίσης κάνει λόγο για συνεχιζόμενες “παραστάσεις” του Πέτρου Τατσόπουλου, ενώ χαρακτηρίζει τον συγγραφέα “πέτρα του σκανδάλου”.

Οι πλειστηριασμοί

 Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στην πρώτη γραμμή το θέμα των πλειστηριασμών και όπως διαμήνυσε χθες βράδυ η πολιτική γραμματεία του κόμματος «θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια νέα καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού, κυρίως των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων».

 Η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει προς όλες τις πλευρές και με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ένα τέτοιου είδους χτύπημα σε ανθρώπους που ήδη, έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα. Θα υπερασπιστεί τα ασθενέστερα στρώματα από κάθε βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους».

 Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ενέργειες όπως η στήριξη των όποιων κοινωνικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, έως και ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για όποια σχετική ρύθμιση.

 Παράλληλα θα επιδιώξει όσο γίνεται πιο λεπτομερή ενημέρωση για πλευρές του θέματος, ώστε να διαμορφώσει και συγκεκριμένες θέσεις, εναλλακτικές του σχεδίου της τρόικας για τους πλειστηριασμούς.

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *