Μετρό Θεσσαλονίκης: Κατά της μεταφοράς των αρχαιοτήτων το δημοτικό συμβούλιο

Κατά της μεταφοράς των αρχαιολογικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου, τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Το δημοτικό συμβούλιο τάσσεται υπέρ της κατασκευής του….
σταθμού και ζητεί από το αρμόδιο υπουργείο να αναπέμψει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την απόφαση για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Όπως είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, η δημοτική αρχή θα επιδιώξει τη συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής, αποτελούμενη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Κεντρικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ.α. πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, η οποία θα εξετάσει το θέμα.
Στην τοποθέτησή του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Χρήστος Τσίτουρας, στη συνάντησή του με την επιτροπή του Πανεπιστημίου, φάνηκε να εγκαταλείπει τη θέση ότι είναι μονόδρομος η μεταφορά των ευρημάτων.
Νωρίτερα σε δήλωσή του ο γ.γ. Δημοσίων Έργων ανέφερε πως «θα ήταν ευχής έργο όλα τα ευρήματα στο σταθμό “Βενιζέλου” να παραμείνουν ακριβώς στο χώρο και τη θέση που ανακαλύφθηκαν. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει βιώσιμη ασφαλής τεχνική λύση για κάτι τέτοιο». Διευκρίνισε πάντως, ότι για λίγες εβδομάδες ακόμα, η πόρτα του διαλόγου θα παραμείνει ανοικτή, αναμένοντας από όσους θεσμικούς φορείς έχουν διαφορετικές απόψεις, να καταθέσουν τεκμηριωμένες τεχνικά λύσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *