Αλλάξε άποψη ο Πάγκαλος για “το Ποτάμι”

Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του νέου εγχειρήματος της Ελιάς άφησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας παράλληλα θετικά για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη…

“Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα θέσει το θέμα Εκκλησίας-Κράτους. Να το δούμε, διότι αυτή τη στιγμή δεν το θέτει κανείς. Το έθεσαν κάποιοι για να πάρουν ψήφους, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Π.χ. ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο δάσκαλός μου, ο οποίος το έθεσε, αλλά στο τέλος δεν έκανε κάτι. Και κατάντησε στο τέλος της ζωής του να φιλάει τα χέρια του ενός και του άλλου μητροπολίτη, επειδή τον παρέσυρε η γνωστή του σχέση… Δεν είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό για πάρα πολύ κόσμο; Ο κ. Θεοδωράκης θέτει και το θέμα του εκλογικού συστήματος, με τρόπο πολύ σημαντικό και παραπλήσιο με αυτόν που το θέτω εγώ” τόνισε ο κ. Πάγκαλος στο Βήμα Fm, αναφερόμενος στο Ποτάμι και τις θέσεις του.

Αρχικά, είπε ο κ. Πάγκαλος, “δεν διατέθηκα θετικά απέναντί του. Είπα ότι οι πολλές πρωτοβουλίες και εμφανίσεις χωρίς περιεχόμενο πολιτικό δεν βοηθάνε. Και το πιστεύω αυτό”.

“Αν, όμως, σιγά-σιγά αυτό το σακούλι που έχει φτιάξει ο κ. Θεοδωράκης, το περίλαμπρο, με βάση και την επαγγελματική του επίδοση, διότι δεν λέω ότι οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να πολιτεύονται, αλλά έχουν και ένα πλεονέκτημα, όπως διαβάζω από διαφόρους που έχουν εκπομπές στην τηλεόραση και λένε «αυτός είναι εγγονός του τάδε» και απαντάω «καλά, ρε μπαγάσα, εσύ δεν έχεις συγκριτικό πλεονέκτημα που έχεις μία ώρα κάθε βράδυ εκπομπή στην τηλεόραση», υπάρχουν σχήματα πολλών και ποικίλων μορφών… μπορεί να βάλει υποψηφιότητα και ο Φιλιππίδης, ας πούμε, ο οποίος πήδησε τόσο ψηλά στο επί κοντώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά αρχίζει (ο Θεοδωράκης) και λέει κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί να μην του αρέσουν του κόσμου αυτά, αλλά έχει κάποιον που λέει κάτι συγκεκριμένο” σημείωσε.

Το “καρφί” στον Βενιζέλο

“Έκανα το τεστ της αληθείας σε μερικούς φίλους μου που πήγαν στη συγκέντρωση της «Ελιάς». Εγώ δεν πήγα, διότι δεν εκλήθην και εκπλήσσομαι αφάνταστα όταν βασικό στέλεχος και συνεργάτης στενός του κ. Βενιζέλου με εξύβρισε γιατί δεν πήγα στην «Ελιά». Πώς να πάω αφού δεν με έχουν καλέσει; Θεώρησα ότι με έχουν αποκλείσει και καλώς το έκαναν, αν το έκαναν, αφού αυτοί είναι διοργανωτές” είπε ο κ. Πάγκαλος ερωτηθείς για την Ελιά, “καρφώνοντας” στη συνέχεια τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: “Είχε πάει ένας φίλος μου και τον ρώτησα αν μπορεί να μου πει δυο-τρεις ιδέες από την ομιλία Βενιζέλου. Και μου είπε όχι…”

Δεν μετανιώνω για το “κύριος τίποτα”

“Η πρόσκληση Αβραμόπουλου είναι προ εξαμήνου. Είναι ιδιαίτερα τιμητική για μένα και χρήσιμη για τη χώρα – αν ήταν χρήσιμη και δεν υπήρχε κάποιος άλλος πιο χρήσιμος” είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να τον ορίσει εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ε.Ε.

“Δεν έχω μετανιώσει γι’ αυτά που του έλεγα προεκλογικά (σ.σ.: «ο κύριος τίποτα» στις δημοτικές εκλογές του 1994), γιατί η πολιτική είναι άγριο σπορ. Δεν είναι μπάσκετ. Είναι ράγκμπι ή, για να πω κάτι χειρότερο, χόκει επί πάγου. Πρέπει να παίξεις πολύ ξύλο για να κερδίσεις και να φέρεις τον άλλο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη μεγαλύτερη δυνατή δυσχέρεια. Πιθανότητες να κερδίσω τότε στην Αθήνα δεν είχα και το ήξερα, παρ’ ότι με υποστήριξε και το συγκρότημα στο οποίο σήμερα εκφραζόμαστε. Είχαν βγει τότε «Τα Νέα» και είχαν γράψει «Νίκη του ΠΑΣΟΚ, Ήττα του Πάγκαλου» την πρώτη Κυριακή. Υπήρχε και δεύτερη Κυριακή” είπε.

Για το βιβλίο Κουφοντίνα

“Δεν θα αγοράσω το βιβλίο αυτό και θεωρώ απαίσια τη συμπεριφορά αυτών που το εξέδωσαν και απαράδεκτη αυτών που το πουλάνε. Είναι, βεβαίως, δικαίωμα του καθενός να γράφει ό,τι θέλει και επίσης το δικαίωμα, εντός εισαγωγικών, όποιου θέλει να το εκδίδει και να το πουλάει. Εγώ ούτε καν το αγοράζω, διότι πρόκειται για ένα βιβλίο ενός καθάρματος που το μόνο που κάνει είναι να περιγράφει αυτό που παραμένει και θέλει να είναι και στο μέλλον – δηλαδή, ένα κάθαρμα. Πιστεύω ότι αυτοί που θαυμάζουν τον Κουφοντίνα είναι της ίδιας κατηγορίας ή άνθρωποι με μια πολύ σοβαρή πνευματική διαταραχή. Αλλά το πολιτικό που με ενδιαφέρει είναι ότι για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει καθαρή θέση στα θέματα της τρομοκρατίας. Είναι, για μένα, εξόχως ύποπτο και δεν με ενδιαφέρει η σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφορες τάσεις του, αλλά η στάση του κ. Τσίπρα που είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. Μαζί και της κοινοβουλευτικής του ομάδας…” ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

“Τότε (σ.σ.: εάν η κυβέρνηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει ό,τι δεν έκανε το ΕΑΜ το 1945), έχει δικαίωμα η υπόλοιπη μερίδα της κοινωνίας – διότι δεν είναι απαραίτητο να δεχθούμε αυτό που μας λένε, διότι είναι μειοψηφία – που είμαστε πλειοψηφία να μη συμφωνούμε και να μην το λάβουμε υπόψη μας σοβαρά αυτό και να χρησιμοποιήσουμε ανάλογα μέσα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι της μειοψηφίας να μην μπορέσουν να υποκλέψουν με τη βία και την τρομοκρατία την εξουσία, εκφοβίζοντας τους αντιπάλους τους”, συμπλήρωσε.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *