ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : «Όταν δεν μπορούν να εφαρμόσουν τους Νόμους, ζητούν λύσεις από τους πολίτες!»

Σε Νόμους και γνωμοδοτήσεις… του 1969 «πελαγοδρομεί» η Πολιτεία για να καταλήξει να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να τους εφαρμόσει στην περίπτωση της κατάληψης από Ρομά στους κοινόχρηστους χώρους στην παραλία Κρύα Ιτεών.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, απαντώντας σε Αναφορά του Βουλευτή Νίκου Ι. Νικολόπουλου, λέει…
ότι οι Ρομά έχουν απομακρυνθεί από το χώρο, όχι μόνο αγνοώντας ότι παραμένουν εκεί, αλλά «μεταβιβάζει» στους τοπικούς φορείς και την ευθύνη φύλαξης του χώρου, υποδεικνύοντας να τον περιφράξουν ώστε να μην μπορούν να εγκαθίστανται Ρομά. Κατά τα άλλα, η παρέμβαση του Κράτους, εξαντλήθηκε σε έξι μηνύσεις για παράβαση της Υγειονομικής Διάταξης «Περί εγκατάστασης πλανοδίων» και άλλες παραβάσεις.
«Για τους διαβιούντες εντός του κτιρίου ιδιοκτησίας του Δημοσίου στον κοινόχρηστο χώρο της παραλίας Κρύας Ιτεών του Δήμου Πατρέων γνωστοποιήθηκαν στοιχεία αυτών στην Κτηματική Υπηρεσία Ν.Α. Αχαΐας, προκειμένου να προβεί στη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 5 του Α.Ν.263 της 18/ 23-01-1968 «Περί δημοσίων κτημάτων» σε συνδυασμό με την υπ’ αρίθ. 13527 1969 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η εν λόγω Υπηρεσία προέβη στην έκδοση σχετικού πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, πλην όμως κατά την εκτέλεση αυτού οι οικογένειες είχαν ήδη απομακρυνθεί από το σημείο. Τέλος έχει υποδειχθεί στους τοπικούς Φορείς (Δήμο Παραλίας και Δήμο Πατρέων) η περίφραξη των υπό κατασκευή κτιρίων και γηπέδων καθώς η ελεύθερη είσοδος σε αυτά παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης Ρομά», απαντά μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Υπουργός έχει μαύρα μεσάνυχτα για το γεγονός ότι οι Ρομά παραμένουν εκεί. Αλλά εδώ υπάρχει μια παραδοχή ότι το Κράτος δεν μπορεί να εφαρμόσει Νόμους που θεσπίστηκαν πριν 40 και πλέον χρόνια. Μα και 140 να περάσουν δεν θα τους εφαρμόσει. Διότι όταν υποβαθμίζεις ένα πρόβλημα που δεν μπορείς να λύσεις σημαίνει ότι έχεις υποβαθμίσει το ρόλο σου», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *