Ελέγξτε δωρεάν την καθαρότητα των καυσίμων σας

Αναρωτιέστε αν τα καύσιμα που χρησιμοποιείτε για το αυτοκίνητο ή τον καυστήρα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ή είναι ακατάλληλα και δημιουργούν προβλήματα στις μηχανές; Αρκεί να προσκομίσετε ένα μπουκαλάκι με δείγμα του καυσίμου στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου υγρών…
.

καυσίμων του τμήματος τεχνολογιών αντιρρύπανσης του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας, για να λύσετε όλες τις απορίες σας, εντελώς δωρεάν και με πιστοποίηση ISO! Μία μοναδική στην Ελλάδα υπηρεσία από πανεπιστημιακό ίδρυμα, θα παρέχει στους πολίτες, από 6 Νοεμβρίου, το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου υγρών καυσίμων καθώς ο κάθε πολίτης, φορέας ή υπηρεσία θα μπορεί να πληροφορείται για τις τιμές καταλληλότητας των ιδιοτήτων των υγρών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για θέρμανση και κίνηση, μέσω ειδικών αναλύσεων.

«Το εργαστήριο μπορεί να παρέχει 14 αναλύσεις (πυκνότητα, υγρασία, ιξώδες, θερμαντική ικανότητα, αγωγιμότητα, στερεά κ.τλ.) που να πιστοποιούν την καταλληλότητα ή όχι ως προς τις συγκεκριμένες ιδιότητες του καυσίμου, σύμφωνα με τις τιμές που ορίζει η νομοθεσία για το κάθε καύσιμο» εξηγεί ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, επίκουρος καθηγητής Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, υπογραμμίζοντας ότι οι αναλύσεις θα είναι πιστοποιημένες με το ISO 9001:2008.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να φέρνει δείγμα από υγρό καύσιμο στο εργαστήριο προκειμένου να μάθει αν πληρούνται όλες οι προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.

«Με τις αναλύσεις που θα κάνουμε θα πιστοποιούμε αν έχει όλες τις απαιτούμενες ιδιότητες για να θεωρείται κατάλληλο. Θα ψάχνουμε δηλαδή- για παράδειγμα- αν έχει στερεά, αν έχει νερό, την αγωγιμότητα και την πυκνότητά του προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα στους κινητήρες» λέει ο κ.Τσανακτσίδης.

Το εργαστήρι θα παρέχει στους ενδιαφερόμενους και σκεύη δειγματοληψίας και σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα μπορεί να δεχτεί έως 40 δείγματα την εβδομάδα.

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα δίνονται μέσα σε μία βδομάδα, χρόνος που εξαρτάται βέβαια και από τον αριθμό των ιδιοτήτων που θα μας ζητηθεί να ερευνήσουμε» ξεκαθαρίζει ο κ. Τσανακτσίδης, ο οποίος μαζί με τους Σταύρο Χρηστίδη, Msc χημικό, υπεύθυνο ποιότητας και Γιώργο Τζηλαντώνη, τεχνολόγο μηχανικό, υπεύθυνο αναλύσεων, θα κάνει τις αναλύσεις.

Σημειώνεται ότι το εργαστήριο υποστηρίζει στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, το μάθημα «Καύση Καύσιμα και Παραγωγή Ρύπων» σε επίπεδο θεωρίας και εργαστηρίου για τους μαθητές του Ε’ εξαμήνου, ενώ παράλληλα, αναπτύσσει ερευνητικό έργο για θέματα βελτιστοποίησης των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των υγρών καυσίμων (diesel, βενζίνη, κηροζίνη, biodiesel) ώστε να καταστούν φιλικότερα προς το περιβάλλον κατά τη χρήση τους.

Στον τομέα αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερευνητική εργασία για την απομάκρυνση της υγρασίας από τα καύσιμα μέσω συνθετικών και φυσικών πολυμερών, με πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *