Τελευταία Νέα

Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα

Να κι ένα ευχάριστο νέο, όπου ένας δανειολήπτης κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την τράπεζα, η οποία πλέον του οφείλει 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη, επειδή παρέδωσε τα δεδομένα του σε εισπρακτική εταιρεία, χωρίς την έγκριση του.
Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε το δανειολήπτη, καθώς θεώρησε ότι όντως προσβάλλεται η προσωπικότητα του οφειλέτη, όταν οι τράπεζες παραδίδουν χωρίς δισταγμό τα στοιχεία του σε….
εταιρείες ρύθμισης οφειλών, χωρίς τη γραπτή άδεια του οφειλέτη.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση, καθώς ενδεχομένως να σταματήσει η κατάσταση που έχει παγιωθεί πια, όπου οι εισπρακτικές εταιρείες ενοχλούν κατ’ εξακολούθηση τους οφειλέτες των τραπεζών.

Όπως αναφέρει στον Αγγελιοφόρο ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν τηλέφωνο τον οφειλέτη πάνω από μια φορά την ημέρα, ούτε και να τον ενοχλούν στον χώρο εργασίας του.

Το ωράριο επικοινωνίας είναι 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ, ενώ σε περίπτωση που εκφράσει ενόχληση ο οφειλέτης είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν.

http://www.tsantiri.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  eisai vlakas kai fainesai hlithie!!!!
  to daneio den to pairneis gia plaka! to pairneis gia na kaneis doyleia kai sto telos soy royfane to aima!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Ενημέρωση είναι 1 φορά το μήνα..όταν παίρνουν 2 φορές τη βδομάδα λέγεται έλεγχος που είσαι και τι κάνεις…ούτε με τη πεθερά δε μιλάς τόσο συχνα..!!
  Σε αυτό το θέμα κατεβάζεις από το ΕΚΠΟΙΖΩ την φόρμα διαμαρτυρίας ..το εκτυπώνεις,συμπληρώνεις και το στέλνεις με fax κοινοποιόντας το προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του καταναλωτή……
  Μιλάμε δε με ξαναενόχλησε άνθρωπος πέραν της μιας φορά το μήνα !!!

  Reply
 3. jim atlas

  Η απόφαση με αριθ. 2887/2010..από το εφετείο Αθηνών….είναι αυτή για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων στις εισπρακτικές χωρίς τη συναίνεσή μας !!!

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΒΑΡΑΤΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ
  ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΜΕΓΑΛΗΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ..ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΗ ΛΑΔΩΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ (ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *