ΝΔ: «Ναι» στην περαίωση, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η ΝΔ στηρίζει την περαίωση θέτοντας όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Χ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει αυτή την επιλογή με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την τρόικα για να πετύχει ισόποση, τουλάχιστον της περαίωσης, μείωση των φόρων που προκύπτουν ….

για τον ελληνικό λαό από τα νέα εισπρακτικά μέτρα του 2011.
«Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων και ουσιαστικά σε φορολογική αμνηστία στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία. Συνιστά διαιώνιση μιας αδικίας και ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας ενώ ανέφερε ως εισπρακτικά μέτρα του 2011 την αύξηση του ΦΠΑ σε μεγαλύτερο φορολογικό συντελεστή για μία σειρά από προϊόντα, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων και την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων. «Μέτρα που θα επιτείνουν την ύφεση διογκώνοντας το κυκλικό έλλειμμα και αφαιρώντας αναγκαία ζήτηση από την αγορά», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τα έσοδα ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε όπως και στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της πολιτικής της. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση εμφανίζει μειωμένες τις δαπάνες λόγω της οριζόντιας περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής, της συρρίκνωσης των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας και της δραματικής μείωσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα. Η ΝΔ, είπε, επισημαίνει επίμονα αυτή την πραγματικότητα και «οι πολίτες κατανοούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα και προοπτική στην οικονομία, στην κοινωνία και στη χώρα». Πρόσθεσε πως η ΝΔ προτείνει άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής για να βγει η χώρα από την επιτήρηση και άλλο μοντέλο ανάπτυξης για να βγει από την κρίση.
.kathimerini

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΣΕ ΠΕΡΜΕΝΩ ΝΑ ΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
  ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ
  ΜΑΖΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Να γίνει περαίωση αλλά να επιστραφούν στους τίμιους επιχειρηματίες οι επιπλέον φόροι που έχουν καταβάλει ! Ισονομία !

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *