Προεκλογικές… εξαγγελίες Μαυραγάνη στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων -Προαναγγέλλουν σταδιακή μείωση φόρων εισοδήματος την ώρα που εφαρμόζουν ρυθμίσεις με τις οποίες αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής!

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σταδιακή μείωση της φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων… γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μιλώντας πρόσφατα σε παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας. …….

Ο κ. Μαυραγάνης έθεσε μάλιστα συγκεκριμένους στόχους, δηλώνοντας πως αποτελεί “κυβερνητική προτεραιότητα” η σταδιακή αποκλιμάκωση του φορολογικού συντελεστή στο 20%, από το 26% που είναι σήμερα, ενώ “μελλοντικά” το ποσοστό αυτό σχεδιάζεται να περιοριστεί στο 15%. Προς το παρόν, πάντως, “κυβερνητική προτεραιότητα” αποτελεί η εφαρμογή των φοροεισπρακτικών ρυθμίσεων των ν. 4110/2013 και 4172/2013, οι οποίες υπαγορεύθηκαν στην κυβέρνηση από τους Γερμανούς και τους λοιπούς δανειστές και με τις οποίες προβλέπεται η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το επίπεδο του 20% στο 26%! Συνεπώς, η νέα εξαγγελία του κ. Μαυραγάνη σημαίνει ουσιαστικά επαναφορά του συντελεστή από το 26% στο 20% και μπορεί να ερμηνευθεί ως ομολογία ότι η τυφλή υπακοή στις εντολές των Γερμανών και των λοιπών δανειστών για αύξηση της φορολογίας των Ελληνικών επιχειρήσεων ήταν ένα τραγικό λάθος που θα………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *