Αν κοιταχτούμε στα μάτια θα συνεννοηθούμε

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Φτάσαμε σαν χώρα στο σημείο μηδέν και μυαλό δεν βάζουμε…
Διαβάζω τον τελευταίο καιρό διάφορους πολιτικούς βρικόλακες να ανασύρουν τα χρεοκοπημένα μεταπολιτευτικά συνθήματα, περί προοδευτικού κεντροαριστερού μετώπου, με απώτερο σκοπό να «συγκυβερνήσουν» με τον κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού ΣΥΡΙΖΑ και βγάζω καντήλες… Στην ουσία όλοι αυτοί οι επαγγελματίες ΠΑΣΟΚοι επιθυμούν να συνεχίσουν να ταχτοποιούν τις καριέρες τους και να γεμίζουν τις αδηφάγες τσέπες τους.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους θλιβερούς χρεώστες της Μεταπολίτευσης και να βάλουμε εμπρός το δικό μας χρέος, «βουτώντας ως τον λαιμό μες στην Ιστορία»…
Εγώ λοιπόν που ΔΕΝ δηλώνω αριστερός, παρόλο που ζω σαν αριστερός, δεν ντρέπομαι καθόλου να δηλώνω δεξιός στις πεποιθήσεις μου… Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί κανένα λαμόγιο της αεριτζίδικης μεγαλοαστικής τάξης να εξακολουθεί να ζει εις βάρος της πατρίδας και του κρατικού κορβανά. Δεν είναι δεξιά ούτε αριστερά να είναι κάποιος κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας και να επιμένει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα μέσα από μπουγέλα με πανάκριβες βότκες και αστακομακαρονάδες.
Αυτοπροσδιορίζομαι ως δεξιός, αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί καμιά ελεύθερη αγορά να μην κόβει αποδείξεις και να φοροδιαφεύγει.
Είμαι δεξιός στις πεποιθήσεις μου, αλλά αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν πατριδοκάπηλο να βάζει την Ελλάδα εμπρός του για να κρύβει τις πομπές του.
Είμαι δεξιός στις πεποιθήσεις μου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως προτάσσω την ιδιωτικοποίηση μιας ΔΕΚΟ στρατηγικού χαρακτήρα έναντι του κρατικού της ελέγχου. Δεν έχω ιδεοληψίες γύρω από το δημόσιο και το ιδιωτικό. Με νοιάζει μονάχα το ιδιωτικό να είναι ευγενές και υψηλό, να συντηρεί μια επιχειρηματικότητα γεμάτη από πάθος για δημιουργία και καινοτομία. Μια επιχειρηματικότητα που έχει το βλέμμα στραμμένο ΚΑΙ προς τις ανάγκες της κοινωνίας, εκτός από το κέρδος. Από την άλλη θέλω ένα δημόσιο λιτό και δωρικό, να σέβεται το δημόσιο χρήμα, να θέτει τους κανόνες της κοινής συμβίωσης, να επιβλέπει την εφαρμογή τους για όλους και να στέκεται δίπλα στον ανήμπορο πολίτη μέσα από τις υπηρεσίες του.
Είμαι δεξιός και είσαι αριστερός. Είμαι αριστερός και είσαι δεξιός. Αν αφήσουμε κατάχαμα τις ταμπέλες και αν κοιταχτούμε στα μάτια θα συνεννοηθούμε. Αν όμως δω πάλι να έρχεσαι ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ το καταπέτασμα στο όνομα της αριστεράς ή της δεξιάς, θα γίνουμε μπίλιες…

akropolipress.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *