Η υποχωρητικότητα προς την Τουρκία σημαίνει έλλειψη Εθνικής αξιοπρέπειας και αδυναμία υπερασπίσεων των συμφερόντων της χώρας

Γράφει ο Ευαγγελιστριώτης

Ο νέος «τουριστικός περίπατος» της Τουρκικής φρεγάτας κλάσης Ο.H. Perry F-491 GIRESUN, η οποία εισήλθε στις 15:35, χθές το απόγευμα (20/1), στα Eθνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Κέας και Μακρονήσου και εξήλθε στις 18:50 από…

το στενό του Καφηρέα, προερχόμενη από το Καστελόριζο και αποσπασθείσα από την Τουρκική αεροναυτική άσκηση, είναι ένα ακόμη δείγμα των προθέσεων της γείτονος για την επιβολή των δικών της όρων (διαχωρισμού και συνδιοίκησης στο Αιγαίο) και μακροπρόθεσμων προθέσεων και απαιτήσεων της Τουρκίας από την Ελλάδα.

Εάν δε το γεγονός συνδυαστεί και με τις 34 παραβάσεις – παραβιάσεις του Εναερίου Χώρου, από αντίστοιχες εξόδους στρατιωτικών αεροσκαφών, δεν γεννάται καμία αμφιβολία περί των Τουρκικών προθέσεων στο Αιγαίο.

Η γειτονική χώρα δεν αφίσταται των προθέσεών της έναντι της Πατρίδος μας και οσημέραι αυξάνει την επιθέτικότητά της, με σκοπό την καθυπόταξη της Ελλάδος στις δικές της απαιτήσεις.
Και όλα τούτα τα επιδιώκει, τα προγραμματίζει και τα ενεργοποιεί ολονέν και περισσότερο…
αγγίζοντας την πραγματικότητα (γεγονός που διακρίνεται σαφώς από την ανάλυση των ασκήσεών της), εφόσον διακρίνει από την πλευρά της Ελλάδος, αδράνεια καθολική, μη αντίδραση στις επιδιώξεις, παύση αναχαιτίσεων (γίνονται μόνο αναγνωρίσεις) και αποφυγή εμπλοκών.

Κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν δέχεται καθημερινώς τόσες επικίνδυνες «σφαλιάρες» και χοντροειδείς βεβαίως, χωρίς να αντιδρά. Πέραν αυτού δείχνει την ανυπαρξία του σε τόσα ζοφερά πράγματα που προδιαγράφονται εις βάρος του, σαφώς στο απώτερο μέλλον….

Η έλλειψη Εθνικής αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας, η μη υπεράσπιση των Εθνικών συνόρων και συμφερόντων, συνιστούν κατάφορη παραβίαση του νενομισμένου όρκου στην Πατρίδα και στο Σύνταγμα των υπεύθυνων πολιτικών ολετήρων της χώρας.

Όταν θα το αντιληφθούν θα είναι πολύ αργά.
otwnagrafwn.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *