Ο Α.Σαμαράς “ξέπλυνε” τον Ε.Βενιζέλο για τον σκανδαλώδη νόμο των υποβρυχίων

 “Ξέπλυνε” κυριολεκτικά τον Ε.Βενιζέλο ο Α.Σαμαράς για τον νόμο-σκάνδαλο του 2010  που υπέγραψε ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας επί
κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, που δέχονταν να πληρώσει ο ελληνικός λαός 1,3 δισ. ευρώ για ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων, προς αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού, αλλά χωρίς να συνδέει τις πληρωμές με την παράδοση έργου.

Αυτά ωστόσο είναι γνωστά, αν και κανείς δεν μπορεί να καταπιεί πώς έχουν πληρωθεί περισσότερα από 3 δισ. ευρώ και το Πολεμικό Ναυτικό έχει σε υπηρεσία μόνο ένα υποβρύχιο, το «Παπανικολής», και σήμερα προχωρά στην καθέλκυση του δεύτερου υποβρυχίου, του οποίου την ολοκλήρωση την οφέιλουμε στις προσπάθεις δύο ανθρώπων , του νυν ΥΠΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, και του πρώην ΥΦΥΠΕΘΑ και πρώην Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτη, όπως και ότι έβαλε το κεφάλι του στο “ντορβά” ο νυν Α/ΓΕΝ Ε.Αποστολάκης.

  «Η κυβέρνησή μας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στη μετά την κρίση εποχή. Και θέλω σήμερα εδώ να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι αυτόν τον δρόμο ακριβώς θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε και για τα χρόνια που έρχονται στο όνομα μιας υπεύθυνης εθνικής αποστολής», τόνισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ξεχωριστή» τη σημερινή μέρα, σημειώνοντας ακόμη ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πατρίδα μας, για το Εθνικό Αμυντικό μας Σύστημα, για το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και για την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Μετά από 12 χρόνια και αφού μεσολάβησαν πολλές προσπάθειες, που όλες, βέβαια, στόχευαν στον ίδιο στόχο, στον ίδιο σκοπό: Να ολοκληρωθεί η κατασκευή αυτών των υπερσύγχρονων υποβρυχίων και να ενταχθούν, επιτέλους, στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Αυτή, λοιπόν, η μεγάλη στιγμή έφτασε. Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του “Πιπίνος” δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις».

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε τον χαιρετισμό του, επισημαίνοντας πως «προηγήθηκε το υπερσύγχρονο υποβρύχιο “Παπανικολής” στο πρότυπο του οποίου και στην τεχνογνωσία του οποίου κατασκευάστηκαν και τα επόμενα. Και οφείλω να θυμίσω εδώ, ότι όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και με ένα δικό του νόμο που τότε εισηγήθηκε, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων».

«Τα χρήματα που είχε πληρώσει ο Ελληνικός λαός, απέκτησαν έτσι αντίκρισμα. Και σήμερα ο Ελληνικός λαός βλέπει μπροστά του το αποτέλεσμα των θυσιών του. Μοιραζόμαστε μαζί του, λοιπόν, σε ατμόσφαιρα υπερηφάνειας, σε ατμόσφαιρα ικανοποίησης την εξαιρετική αυτή εξέλιξη. Όμως, κυρίως, το αποτέλεσμα. Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος.

Και η οικονομία μας στέλνει το δικό της αναπτυξιακό μήνυμα, αφού η κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου οπλικού συστήματος έγινε σε ελληνικά ναυπηγεία και από ελληνικά χέρια. Ναυπηγεία τα οποία είναι πλούτος και αναπτυξιακά όπλα για την Ελλάδα και τα οποία είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας για την στρατηγική ανάπτυξη της χώρας.
Και ότι δεν νοείται μια χώρα ναυτική, μια πραγματικά ναυτιλιακή υπερδύναμη, όπως είναι η πατρίδα μας να μη διαθέτει και την αντίστοιχη ναυπηγοκατασκευαστική υποδομή, που ούτως ή άλλως υπάρχει. Η περίοδος αδράνειας, απαξίωσης θα δώσει πια τη θέση της σε μια νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης, δημιουργίας, με πλήρη εξασφάλιση του άξιου επιστημονικού και εργατικού μας δυναμικού. Και αυτός είναι ο στόχος μας.

Η Ελλάδα του αύριο, η νέα Ελλάδα να είναι μια Ελλάδα ανάπτυξης, προόδου, κύρους και πάνω από όλα εθνικής αυτοπεποίθησης. Η Ελλάδα που δημιουργεί, που παράγει, που αξιοποιεί και το άξιο ανθρώπινο δυναμικό που έχει τεράστιες δυνατότητες», σημείωσε ακόμη.
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη επίσης υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Αβραμόπουλο, την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και τους εργαζομένους «που με μέθοδο, με υπομονή και με διαφάνεια έδωσαν τέλος σε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα και μέσα στο χρόνο που δεσμεύτηκαν έφεραν τον σημερινό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισήμανε ότι ο όλος χειρισμός στην υπόθεση των υποβρυχίων δείχνει πόσο σημαντική είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά μας θέματα. Τα σημερινό αποτέλεσμα, πρόσθεσε, δείχνει ότι η διατήρηση της ικανότητάς μας σε υποδομές και έμψυχο υλικό πρέπει να αποτελεί κεντρικό άξονα της αμυντικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής στο μέλλον.       

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *