Φόβοι για νεκρούς από την έκρηξη στην Πράγα

Έως και τέσσερις άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι και εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 35 τραυματίστηκαν, από την έκρηξη που…

σημειώθηκε σήμερα σε ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της Πράγας, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο CT24.

Η έκρηξη, που κατά τις ως τώρα πληροφορίες φαίνεται ότι οφείλεται σε διαρροή αερίου, σημειώθηκε στις 09:56 το πρωί (10:56, ώρα Ελλάδας) σε ένα κτίριο ανάμεσα στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας και την Ακαδημία Επιστημών.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της Πράγας Ζντένεκ Σβαρτς δήλωσε ότι τρεις ως τέσσερις άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κοντεύει να καταρρεύσει.

Σωστικά συνεργεία έφεραν εκπαιδευμένα σκυλιά για να εντοπίσουν εάν βρίσκονται άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια. Ως πριν από λίγο όμως δεν είχαν ανασυρθεί σοροί, σύμφωνα με το CT24.

Ο αριθμός των τραυματιών αναθεωρήθηκε από 55 σε 35. Πολλοί από τους τραυματίες είχαν κοψίματα από σπασμένα γυαλιά σε κοντινά κτίρια. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι έξι ξένοι, ωστόσο οι εθνικότητές τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη οφείλεται σε μια ελαττωματική εγκατάσταση αερίου. Η παροχή αερίου στη συνοικία έχει διακοπεί και περίπου 220 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγη ώρα πριν από την έκρηξη από το σημείο αναδιδόταν έντονη οσμή αερίου.

Ο δήμαρχος της Πράγας Μπόχουσλαβ Σβόμποντα επισκέφθηκε το σημείο, ενώ ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας είπε ότι θα συμβάλει στην έρευνα προσωπικά.

Ορισμένες ζημιές υπέστη και το ιστορικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου, που ιδρύθηκε το 1883, κυρίως σπασμένα γυαλιά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *