Η ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ…

Πολυς λογος για την επιμαχη σειρα του σκάι ‘αφιερωμα’ στο 1821,αλλα πρεπει να το παραδεχτουμε οτι ειναι απολυτως ΑΚΟΛΟΥΘΗ με ολο το πολιτισμικο πακετο της σκοτεινης κυβερνησης ΠΑ-ΣΟΚ ,ωστε ο εξαθλιωμενος οικονομικα λαος να αποδεχτει τη δουλεία,

αν ξεθωριασει η εθνικη του συνειδηση,

αν στοιβαξουμε τα παιδια του σε σχολεια-φαμπρικες,με τρομοκρατημενους δασκαλους-υπο τη διαρκη απειλη της απολυσης-με παραποιημενη την ιστορια του και…
 ποιος ξερει τι αλλο ακομη…

αν παψει να πληρωνει το κρατος τα σχολεια και τα πανεπιστημια των ιθαγενων

αν του καιμε τα εγκεφαλικα κυτταρα με παραπληροφορηση,φοβικα και ενοχικα συνδρομα απο τα ΜΜΕ

αν επαναφερουμε τα φρουτακια για ακομη μεγαλυτερη αποχαυνωση και εθισμο σε ποταπες ενασχολησεις

αν…αν…αν…

Και επειδη παρουσιαστηκαν σχεδον ιδανικες οι συνθηκες της οθωμανικης τυραννιας,παραθετω ενα αποσπασμα απο την ‘ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ’ του Ρηγα το 1797,απο το σχολικο βιβλιο της Α’ λυκειου,πριν το συγκεκριμενο κειμενο το κοψει η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ της λεσχης bilderberg:
Η επαναστατική προκήρυξη

Ο λαός, απόγονος των Ελλήνων, οπού κατοικεί την Ρούμελην, την Μι­κράν Ασίαν, τας Μεσογείους νήσους, την Βλαχομπογδανίαν, και όλοι ό­σοι στενάζουν υπό την δυσφορωτάτην τυραννίαν του Οθωμανικού βδελυρωτάτου δεσποτισμού, ή εβιάσθησαν να φύγουν εις ξένα βασίλεια, διά να γλιτώσουν από τον δυσβάστακτον και βαρύν αυτού ζυγόν, όλοι, λέγω, Χριστιανοί και Τούρκοι, χωρίς κανένα ξεχωρισμόν θρησκείας (επειδή ό­λοι πλάσματα Θεού είναι και τέκνα του πρωτοπλάστου), στοχαζόμενοι ό­τι ο Τύραννος, ονομαζόμενος Σουλτάνος, κατέπεσεν ολοτελώς εις τας βρωμερας ορεξεις του, επερικυκλώθη από ευνούχους και αιμοβόρους α­μαθέστατους αυλικούς, ελησμόνησε και κατεφρόνησε την ανθρωπότητα, εσκληρύνθη η καρδία του κατά της αθωότητος, και το πλέον ωραιότερον βασίλειον του κόσμου, οπού εκθειάζεται πανταχόθεν από τους σοφούς, κατήντησεν εις μίαν βδελυράν αναρχίαν, τόσον, ώστε κανένας, οποιασ­δήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε διά την ζωήν του, μήτε διά την τιμήν του, μήτε διά τα υποστατικά του.

Ο πλέον ήσυχος, ο πλέον αθώος, ο πλέον τίμιος πολίτης κινδυνεύει κά­θε στιγμήν να γίνη ελεεινή θυσία της τυραννικής φαντασίας, ή τουν α­γρίων τοποτηρητών και αναξίων μεγιστάνων του Τυράννου, ή τέλος (ό­περ συνεχέστερον συμβαίνει), των κακότροπων θηριωδέστατων μιμητών του, χαιρόντων εις το ατιμώρητον κρίμα, εις την σκληροτάτην απανθρωπότητα, εις την φονοκτονίαν,χωρίς καμίαν εξέτασιν, χωρίς καμίαν κρί­σιν.

– Ουρανέ! εσύ είσαι απροσωπόληπτος μάρτυς των τοιούτων κακουρ­γημάτων.

-Ήλιε! εσύ βλέπεις καθημερινώς τα τοιαύτα θηριώδη τολμήματα.

– Γη! εσύ ποτίζεσαι αδιακόπως από τα ρείθρα των αθώων αιμάτων.

Ποιος έχει στόμα να με ειπή το εναντίον; Ποιος είναι εκείνος ο τίγρις, ομόψηφος των τοσούτων ανομημάτων; Ας έβγη εις το παρόν, και διά πολέμιόν του μάρτυρα θέλει αποκτήσει όλην την Κτίσιν, ήτις αγλώσσως γογγά διά τους αδίκους ώδε*εκχυνομένους ρύακας των ανθρωπίνων αιμάτων.

Ο μέχρι τούδε, λέγω, δυστυχής ούτος λαός, βλέποντας ότι όλαι του αι θλίψεις και οδύναι, τα καθημερινά δάκρυα του, ο αφανισμός του, προέρ­χονται από την κακήν και αχρειεστάτην διοίκησιν, από την στέρησιν κα­λών νόμων, απεφάσισεν, ενανδριζόμενος* μίαν φοράν, να ατενίση προς τον ουρανόν, να εγείρη ανδρείως τον καταβεβαρημένον τράχηλόν του …

Υ.Γ. Αν ο Ρηγας ζουσε το 2011, θα ειχε χαρακτηριστει ή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ, ή ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.Εζησε ομως την εποχη του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ και εκτελεστηκε στα 41 του χρονια.Παλεψε για την εθνικη απελευθερωση ΑΝΑΞΙΩΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ που ομως αγνωμονες,απατριδες και σκοτεινοι,πασχιζουν να ριξουν τη ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΨΥΧΗ στη σκια της ιστοριας…

http://filologos10.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

 1. Ανώνυμος

  «Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε:
  "Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση"».
  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
  Ξυπνήστε Ρέεεεεεε
  Ξεσηκωθείτε κυνηγήστε τα Λαμόγια της Siemens
  Σπάστε το άσυλο τους, κρεμάστε τους στην πλατεία Συντάγματος για παραδειγματισμό.
  Να πάψουν ποια να τραγουδάνε τόσα χρόνια το τραγούδι (Σπάμε πλάκα, σπάμε πλάκα με τον Έλληνα ΜΑΛΑΚΑ)
  Εκτός αν ασυμφώνητε με τον Πάγκαλο

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Άτομα, άβουλα χρειάζονται για το παγκοσμιοποιημένο παιχνίδι. Οπαδοί-Ψηφοφόροι και όχι σκεπτόμενοι πολίτες. «Σώφρονα» και «υπεύθυνα» άτομα, που δεν θα τολμούν να φρονούν και δεν θα αναλαμβάνουν το βάρος και τη διακινδύνευση της ιδίας γνώμης. Ψιττακοί ψιττακίζοντες ψιττακόλογα. Να την η μαζοποιημένη κοινωνία πολιτικά ορθή και τιμημένη.

  Το ένστικτο της (αυτό)συντήρησης οδηγεί τη μονάδα στην αποφυγή της σύγκρουσης με το σύνολο της μάζας. Έτσι, το «σώφρον» άτομο «Χαίσετο ή μαχαίσετο» (ατόφια ελληνικά του Αριστοφάνη). Και, επομένως, σιωπά ένοχα, βαφτίζοντας την ήττα του, πριν καν δώσει μάχη, φρόνηση. Και προσθέτει στον φόβο του τον εξευτελισμό της σιωπής. Σιωπή, που δεν είναι εκδήλωση σωφροσύνης, αλλά βούλα υποτέλειας.

  Ώσπου να ανασυνταχτούν οι Άνθρωποι, οι μαζάνθρωποι θα πληθαίνουν.

  «Το δε σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα» (Θουκυδίδης)

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Καλά πως κάνετε τέτοιες δημοσιεύσεις χωρίς να ρωτήσετε τον Τατσόπουλο και το Βερέμη; Αφήστε που δεν συμφωνεί το ΕΛΙΑΜΕΠ και η Άννα Νταλάρα…

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Εμείς, κ. Παπανδρέου, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και κάναμε τις επιλογές μας. Είμαστε κατά της αστυνομοκρατίας. Είμαστε κατά της καταστολής της λαϊκής διαμαρτυρίας. Είμαστε κατά της περιστολής των πολιτικών ελευθεριών για οποιοδήποτε λόγο. Η ιδεολογία μας είναι η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και όσα αυτή συνεπάγεται. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτα λιγότερο. Και δε δεχόμαστε κανείς να μας κολλά ταμπέλες. Εσείς, από την άλλη, οφείλατε ως πρωθυπουργός (τώρα) και ως βουλευτής και υπουργός (παλαιότερα) να σέβεστε τη λαϊκή βούληση και να ενεργείτε σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού σας, όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα ξένων τραπεζών και επιχειρήσεων που αποφάσισαν να πλιατσικολογήσουν τη χώρα μας. Εσείς επιλέξατε να τοποθετηθείτε απέναντι στο λαό που σας ψήφισε και στον οποίο υποσχεθήκατε κάποια πράγματα. Εμείς είμαστε δίπλα στο λαό. Δίπλα σε κάθε λαό.

  .

  Είμαστε πολλοί.

  Δεν συγχωρούμε.

  Δεν ξεχνάμε.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Το ότι τσούζει σε "κάποιους" δείχνει την δυναμή του το κείμενο.
  Οι σημερινοί οσφυοκάμπτες και τα ανδρίκελα που… ελέω Μέρκελ "κυβερνούν" θα τα καταλάβουν όλα αυτά όταν στην Ελλάδα γίνει της…Αιγύπτου!

  Reply
 6. Ανώνυμος

  στον θούριο καλεί όλους τους σκλάβους , έλληνες , αρβανίτες, βούλγαρους , σέρβους , χριστιανούς και τούρκους για την ελευθερία να ζώσουμε σπαθί!
  Σε κάποιους δεν άρεσε αυτό!
  ήθελαν μια βλαχομπογδανία την πελοπόνησο , ελεγχόμενη των Ρώσων. Γιαυτό τον πρόδωσαν στην Τεργέστη στους Αυστριακούς ρώσοι πράκτορες, που τον παρέδωσαν στους Τούρκους.
  ο σπόρος ΄όμως είχε σπαρεί στις καρδιές των προκρίτων του Μωριά που κίνησαν τον κολοσιαίο μοχλό της επανάστασης με πρώτους τους Δεληγιανναίους , Παπατσωναίους, Κρεβατά, Μπερούκα, Κανακάρη και τους Αρχιερείς Παλαιών Πατρών, ΄Βρεσθένης κλπ και αναγέννησαν τον ελληνισμό που έπεσε με την αχαική συμπολιτεία το 146 πχ από τους ρωμαίους που τους κράτησαν σκλαβωμένους μέχρι το 1453 που τους παρέδωσαν στην συνέχεια στους οθωμανούς Τούρκους.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *