Από το παράθυρο της Βουλής

Της Έλενας Ράπτη
Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης

Eχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό η αντίληψη πως από τα έδρανα της Βουλής υπάρχει μια διαφορετική οπτική για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Έχει καλλιεργηθεί η εικόνα μιας απόμακρης σχέσης των βουλευτών με τα…
προβλήματα των πολιτών. Έχει καταλογιστεί μια συλλογική μομφή στο σύστημα αδιακρίτως. Υπάρχει διάχυτη η άποψη πως οι βουλευτές κινούνται μεταξύ των προνομίων της θέσης τους και της αποποίησης των ευθυνών τους.
Αυτό που εγώ βιώνω είναι μια έντονη αγωνία για την πορεία της χώρας. Στις επιτροπές, στους διαδρόμους της βουλής, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, στα συναισθήματα όλων. Οι στιγμές είναι μοναδικές. Οι αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε φέρουν μια μεγάλη ιστορική ευθύνη. Δεν είναι εύκολες και περισσότερο από ποτέ έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον της χώρας. Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί μιας κοινωνίας συγκεντρωμένης έξω από τη βουλή στο πλαίσιο μιας αυθόρμητης διαμαρτυρίας κατά του συστήματος δεν είναι αντίθετη στα αισθήματα όσων βρίσκονται μέσα. Υπάρχει δικαιολογημένη αγανάκτηση προς την πολιτική που άφησε μια ολόκληρη χώρα να καταρρέει. Υπάρχει θυμός γιατί χωρίς μέτρο και δικαιοσύνη πλήττεται η ζωή όλων, γίνεται περισσότερο αβέβαιο το μέλλον, συντρίβονται τα όνειρα, κινδυνεύει να χαθεί το μέλλον μιας γενιάς.
Δική μου άποψη είναι πως δείξαμε λιγότερο θάρρος από αυτό που μπορούσαμε. Διαχειριστήκαμε μια κρίση με υποχωρητικότητα, προσχωρήσαμε χωρίς διαπραγμάτευση σε καταχρηστικές συμφωνίες, δεχτήκαμε σχεδόν μοιρολατρικά πρόσκαιρες ερασιτεχνικές λύσεις. Υποβάλαμε τους πολίτες σε μάταιες θυσίες και ξεθωριάσαμε την ελπίδα της κοινωνίας.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κάνει το τελευταίο κρίσιμο βήμα. Μπορεί να σωθεί, μπορεί και να βυθιστεί σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια. Το μέλλον της γράφεται από τους πιστωτές της αλλά και από τη δική της ικανότητα να λάβει τολμηρές αποφάσεις. Όχι σαν αυτές που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα, αλλά αποφάσεις που θα θέτουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση τα όρια της θυσίας των πολιτών και δε θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.
Κοιτώντας μέσα στη Βουλή βλέπω τους συναδέλφους πρόθυμους να συνταχθούν με αυτή τη λογική. Κοιτώντας έξω από τα παράθυρα της βουλής βλέπω έναν κόσμο πρόθυμο να στηρίξει μια γενναία επιλογή. Είναι θέμα της Κυβέρνησης να εκφράσει αυτό που νοιώθει πολιτική και κοινωνία στο σύνολό της.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *