Περί Συλλογικής Ευθύνης

Εκπρόσωποι του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης λένε ότι ευθυνόμαστε συλλογικά για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και….
είναι ο λόγος που επιβάλλουν (ΜΟΝΟ) στους πολίτες (οι εκπρόσωποι της πολιτείας εξαιρούνται της συλλογικής ευθύνης) τα δυσβάστακτα αυτά μέτρα. Πρέπει να πληρώσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ από τη στιγμή που ευθυνόμαστε συλλογικά.
Υπάρχει η υποψία ότι την ευθύνη, για το ότι έφτασε η οικονομία της χώρας σ’ αυτό το χαμηλό επίπεδο, την έχει κατά κύριο λόγο η πολιτεία. Υπάρχει η υποψία ότι τα χρήματα της χώρας (αυτά που εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε στο κράτος) τα χρησιμοποιήσαν οι εκπρόσωποι της πολιτείας για όφελος προσωπικό/ατομικό και όχι προς όφελος της χώρας.
Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να στηριχτεί μια τέτοια υπόθεση, ελλείψει στοιχείων (τα στοιχεία δεν είναι προσβάσιμα στον Έλληνα φορολογούμενο).
Σχετικά με το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική (εδώ) έλαβα πρόσφατα μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εδώ) η οποία (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), μετά από έρευνα, έκρινε ότι:
• Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή,
• η τιμή πώλησης ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους,
• η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της EE περί κρατικών ενισχύσεων, ύψους 14 εκατ. ευρώ,
• η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών,
• το συνολικό ποσό που το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει από τον δικαιούχο ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους,
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αν δεν είχε κινηθεί η διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2008 (βλ. IP/08/1927)
• δεν θα ενημερωνόταν κανένας πολίτης, ποτέ, για την παράνομη αυτή πώληση,
• δεν θα διεκδικούσε κανένας τα χρήματα αυτά,
• και η χώρα θα ζημιωνόταν τελικά κατά 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους.
Η συγκεκριμένη εμπορική συναλλαγή είναι μόνο μία, η οποία έτυχε γνωστοποίησης. Για όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές τους, εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να λάβουμε γνώση, διότι δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία του κράτους.
Για να αποδειχτεί ότι ΔΕΝ έγιναν ανάλογες παράνομες πράξεις σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές πολιτείας με ιδιώτες,
ΠΡΕΠΕΙ
Να ανοιχτούν τα αρχεία του κράτους και/για να ενημερωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι για όλες τις συναλλαγές τους, από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα.
Μέχρις ότου ενημερωθούμε και απαλλαχθούν, θεωρείται ότι σε όλες τις συναλλαγές έγιναν παρόμοιες παράνομες πράξεις, οι οποίες ζημίωσαν κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ τη χώρα. Και την ευθύνη, για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, τη φέρουν αποκλειστικά οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων, που με αυτόν τον τρόπο εξάντλησαν τα χρήματα που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στο κράτος.
Μέχρι οι εκπρόσωποι της πολιτείας να αποδείξουν το αντίθετο:
– Αρνούμαι τη συλλογική ευθύνη
– Αρνούμαι τη συλλογική πληρωμή
Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη
Υ.Γ. Για το θέμα έφτιαξα μια ωραία καταγγελία και την κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά (αρ. πρωτ. 2617/28-2-11)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

 1. Ανώνυμος

  Ρε εσυ 7.59 που εισαι και αλλοφρων!

  Στα ποσα χρονια πηρες συνταξη και με βαση ποια χρονια υπηρεσιας υπολογιστηκε αυτη?
  Ετσι για να ξερουμε τι λεμε…

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Για να καταλαβω, η αρθρογραφος ισχυριζεται οτι οι πολιτικοι μας εχουν καταχραστει τα χρηματα των ελληνων φορολογουμενων? Μαλλον δεν καταλαβε καλα. Εκλεβαν απο τα δανειζομενα και οχι απο τα φορολογημενα διοτι τετοια εσοδα ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ!

  Ποιοι ειναι οι ελληνες που πληρωνουν πραγματικα φορο και ποσο φορο θα επρεπε να πληρωνουν κανονικα?
  Μονο οι μισθωτοι του δημοσιου και εκει παλι οι πιο πολλοι ειχαν και εχουν κρυφα εισοδηματα λογω φακελακια, γρηγοροσημα, μιζες κλπ.
  Ολοι οι αλλοι να κανουν την παπια γιατι δεν τους παιρνει.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟ/ΕΚΑΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ–ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ–ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ –ΑΛΛΟΣ ΕΚΠΛΗΣΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΦΥΛΑΚΗ-ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ?–ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ-ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΟΙ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ –Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ –ΑΚΟΥΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ–ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ—-ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ –ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙ–ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΟΝΙΣΘΗΚΕ??? ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΛΛΙΕΣ κλπ κλπ—ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ κλπ κλπ ΚΟΥΒΕΝΤΑ –ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑΤΟΥ –ΕΝΩ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ–ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΟΙ ΣΟΥΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ -ΤΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ -ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΟΣΟΥΦΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ κλπ κλπ –ΜΙΛΙΑ Ο ΜΑΓΑΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ -ΤΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΜΗΓΓΟΥΣ?????? ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑΡΕ ΔΕΝ …………ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΦΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΕΛΛΗΝΕΣ
  Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
  Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
  υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
  + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
  ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
  450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
  600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
  Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

  Reply
 5. Χαρης

  Ειναι μερος της διαχειρισης μαζων η μεταθεση ευθυνης και η μεταφορα των ευθυνων απο τους πανω προς τα κατω,δεν αναρρωτιεται κανεις γιατι ο Γαπ δεν εχει ζητησει απο το βοδι να το βουλωσει?Ειναι στο σχεδιο ολα.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *