Απολογούνται οι Βρετανοί για το άγριο φονικό στα Μάλια

Σήμερα στις 10 το πρωί αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον της Ανακρίτριας Ηρακλείου οι 19 Βρετανοί που διώκονται για την αιματηρή συμπλοκή που κόστισε στη ζωή ενός 19χρονου ομοεθνή τους στα Μάλια. Η μεταγωγή τους στο δικαστηρικό μέγαρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί όπως και την προηγούμενη φορα κάτω από συνθήκες υψίστης ασφαλείας με τα αστυνομικά μέτρα να είναι δρακόντεια…
Προχτες μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του 19χρονου φερόμενου ως δράστη. 

Παρά τις ανατροπές – σημειώνεται ότι εμφανίστηκε ένας ακόμη νεαρός που ισχυρίστηκε ότι κρατούσε μαχαίρι και ήταν εκείνος που έπληξε το θύμα τη μοιραία νύχτα της αιματηρής συμπλοκής – ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για το φονικό μόνο στον 19χρονο ενώ την περίπτωση του δεύτερου νεαρού στέλνει προς διερεύνηση στην Ανακρίτρια. Παράλληλα σε όλους τους νεαρούς άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή και σε έναν εξ αυτών επιπροσθέτως άσκησε δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Η ανατροπή

Η διαδικασία τράβηξε σε μάκρος αφού από την ομάδα του φερόμενου ως δράστη εμφανίστηκε στην εισαγγελέα ένα ακόμα άτομο που υποστήριξε ότι εκείνο κρατούσε το φονικό όπλο και φέρει την ευθύνη για τη δολοφονία του 19χρονου συμπατριώτη τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει ομολογήσει την πράξη του ωστόσο τον ενοχοποιούν τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα στη διάθεση των διωκτικών αρχών.

Δυο μαχαίρια

Σύμφωνα πάντως με τον ιατροδικαστή κ. Μιχαλοδημητράκη το θύμα πιθανότατα έχει πληγεί απο δυο διαφορετικά μαχαίρια. Ο ίδιος ανέφερε ότι το θύμα πριν δεχτεί τις μαχαιριές – μια στο θώρακα που έπληξε την καρδιά και μια δεύτερη ασήμαντη – είχε δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας της μοιραίας συμπλοκής προηγήθηκε καυγάς σε άλλο νυχτερινό μαγαζί της περιοχής ανάμεσα στις δυο παρέες.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *