Ποινική δίωξη σε συνεργάτη του Ρέστη για επιχείρηση αρπαγής Βρετανού

Κακουργηματική κατηγορία για ηθική αυτουργία σε αρπαγή και σε απόπειρα εκβίασης απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος καταζητούμενου επιχειρηματία, πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ύστερα από καταγγελία του συμβούλου ασφαλείας για την….
αντιμετώπιση της πειρατείας πλοίων.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του καταζητούμενου επιχειρηματία, που εμφανίζεται μέτοχος σε ΜΜΕ, αλλά και σε βάρος άλλων τριών προσώπων, αφορά την επιχείρηση αρπαγής του Βρετανού Έντουαρντ Πρίνγκλ Στέισι, το πρωί της 27ης Νοεμβρίου του 2012 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο καταγγέλλων απευθύνθηκε στην Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αλλά και στην πρεσβεία της χώρας του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση πλην του καταζητούμενου επιχειρηματία, είναι ένας απόστρατος αξιωματικός, ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ένας δικηγόρος, που διώκονται για αρπαγή σε βαθμό κακουργήματος και απόπειρα εκβίασης.

Τι αναφέρεται στη δικογραφία

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο επιχειρηματίας φέρεται να έδωσε την εντολή να κρατηθεί παράνομα μέσα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» περίπου επί πέντε ώρες ο Βρετανός ο οποίος συνεργαζόταν με την ΙΜS Enterprises- η οποία σε ποσοστό 65% ανήκει στον καταζητούμενο αλλά και στον προφυλακισμένο εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και κατά το υπόλοιπο ποσοστό της στον ίδιο και σε έναν συμπατριώτη του-, προκειμένου να συζητήσει για πρώτη φορά με τον Β. Ρεστη για το κόστος της φύλαξης των πλοίων, καθώς μέχρι τότε μιλούσε μόνο μέσω του καταζητούμενου επιχειρηματία.

Στο αεροδρόμιο, όπως υποστηρίζει, τον πλησίασαν τρία άτομα που δεν του επέτρεψαν να βγει από την αίθουσα και του γνωστοποίησαν πως του είχαν έτοιμο εισιτήριο για την επόμενη πτήση και πως αν δεν έφευγε, θα πήγαινε με διάφορες προφάσεις φυλακή.

Τον οδήγησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, στο γκισέ για να αναχωρήσει, αλλά το αεροπλάνο είχε φύγει με αποτέλεσμα να τον κρατούν μέχρι την επόμενη πτήση ζητώντας του να υπογράψει κάποια συμφωνητικά. Υποστηρίζει, επίσης, ότι του έδωσαν το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον καταζητούμενο επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των τριών ανδρών.

Ο Έντουαρντ Πρίνγκλ Στέισι “απελευθερώθηκε” τελικά ύστερα από ώρες και κατήγγειλε το περιστατικό.

Ο επιχειρηματίας είναι κατηγορούμενος και σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα FBB σε εταιρείες συμφερόντων του αλλά και του Βίκτωρα Ρέστη.

http://news247.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *