Τελευταία Νέα

Αιδώς εγγράμματοι και αγράμματοι…

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Αιδώς εγγράμματοι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) του ΠΑΣΟΚ που εξ’ αιτίας της εσωκομματικής αντιπαλότητάς σας με διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες και της αντιπάθειάς σας για τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, παρά λίγο να…..
δημιουργήσετε κυβερνητική κρίση με τις υπερβολές σας για τα περίφημα «φρουτάκια».
Το όλο θέμα θα ήταν δυνατό να πάρει τον δρόμο επίλυσής του αν έλειπαν οι οξύτητες και οι απειλητικές φωνές και αντί για όλα αυτά, υπήρχε διάθεση διαλόγου και συνεννόησης.

Και όπως βλέπετε τώρα, τα «φρουτάκια», μετά τις διευκρινήσεις που δίδονται, παίρνουν τον δρόμο της επίλυσης.

Αιδώς εγγράμματοι υπουργοί και υφυπουργοί νευραλγικών υπουργείων που αναλώνεστε σε λόγια, λόγια και πάλι λόγια και έργο μηδέν!
Αρμόδιοι υπουργοί, υφυπουργοί, ανώτατοι παράγοντες και ανώτατοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών αποδείχθηκαν τραγικά ανίκανοι για την είσπραξη των κρατικών εσόδων, ακόμη και αυτών που είναι απόλυτα επιβεβαιωμένα και έχουν τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.

Ακόμη και για την είσπραξη των φορολογικών χρεών και υποχρεώσεων των πλουσίων, των μεγιστάνων, των κεφαλαιοκρατών, των καπιταλιστών, των εχόντων και των κατεχόντων που αντί να πληρώσουν μας βγάζουν την γλώσσα!

Δεν έχουν βάλει στα δημόσια ταμεία οι άχρηστοι ούτε ένα αξιόλογο ποσόν, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια τρύπα, τεράστιο κενό, στα κρατικά έσοδα που απομακρύνει ακόμη περισσότερο την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Είναι τόσο μεγάλη η ανικανότητα των οικονομικών εισπρακτικών υπηρεσιών ώστε δεν έχουν στείλει ακόμη σε πολλούς οφειλέτες των τριών τελευταίων χρόνων, ειδοποιήσεις για το Ε.Τ.Α.Κ. και επίσης μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, οι περισσότεροι φορολογούμενοι πολίτες δεν έχουν λάβει το φάκελο του υπουργείου Οικονομικών με τα έντυπα για την συμπλήρωση των δηλώσεων τους!

Τον τελευταίο καιρό, μας… σέρβιραν την φοροδιαφυγή του γνωστού τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου και μας έκαναν να νομίζουμε ότι έπιασαν το μεγάλο ψάρι, αλλά άνθρακες ο θησαυρός…

Από τα 5,5 εκ. € που χρωστάει βεβαιωμένα ο κ . Βοσκόπουλος, μέχρι στιγμής δεν έχει πληρώσει δεκάρα!

Ακόμη και για το πατρικό του σπίτι που μας βεβαίωσαν ότι βγήκε στο σφυρί, ο οφειλέτης ασκεί ένδικα μέσα και η… βαλίτσα πάει μακριά!

Η μόνη που πλήρωσε για τις φορολογικές οφειλές του κ. Τόλη Βοσκόπουλου, είναι η συμπαθέστατη βουλευτής Κερκύρας σύζυγος του κ. Άντζελα Γκερέκου, η οποία έχασε τη θέση της στην κυβέρνηση, διότι είχε την σπάνια για την εποχή μας ευαισθησία, να παραιτηθεί.

Αιδώς εγγράμματοι κύριοι της κυβέρνησης που δεν τολμάτε να «βάλετε χέρι» στους εξοργιστικά, στους απίστευτα, στους προκλητικά υψηλόμισθους που εισπράττουν από το δημόσιο και τους διαφόρους οργανισμούς, τις ΔΕΚΟ, ποσά αδιανόητα, ποσά που στο άκουσμά τους οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μεροκαματιάρηδες και γενικώς οι πολίτες που κάνουν θυσίες και προσπαθούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους με μισθούς και συντάξεις πείνας, αγανακτούν και ζητούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για το θέμα αυτό.
Τα κρατικοδίαιτα αυτά «ρετιρέ» ζουν και βασιλεύουν και στην περίπτωση που κάποια απομακρύνονται, τις θέσεις τους καταλαμβάνουν άλλα ημέτερα «ρετιρέ» με τις ίδιες ή ελαφρώς, ελαφρότατα μειωμένες αποδοχές, αλλά πάντοτε εξοργιστικές και απαράδεκτες.

Έτσι, την καταρρακωμένη εθνική μας οικονομία, τα ερείπια δημοσιονομικά της πατρίδας μας, παλεύουν για να ανορθώσουν οι φτωχοί πολίτες που κάθε μέρα σφίγγουν και περισσότερο το ζωνάρι.

Οι μεγάλοι, οι μεγιστάνες με τις πισίνες και τις βίλλες δεν δίνουν ούτε δεκάρα και συνεχίζουν την τακτική τους, την τακτική του «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» τα χρέη μου στο δημόσιο, γιατί έτσι θέλουν!

Κι εμείς, ο λαός τι;

Μας έμειναν οι… αεροφωτογραφίες με τις πισίνες και τις επαύλεις…

Μας έμεινε η κοροϊδία!

Αιδώς, εγγράμματοι κυβερνήτες μας για την ανικανότητά σας να οργανώσετε και να προωθήσετε τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα ξαναδώσουν κίνηση στην κρατική μηχανή και συμβάλλουν στην υποχώρηση της ύφεσης και της ανεργίας.
Άτολμοι οι αρμόδιοι υπουργοί και οι συνεργάτες τους, ατάραχοι και…

ψύχραιμοι παρακολουθούν απλώς την κατάσταση να παραμένει βαλτωμένη, παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από έντονες αντιδράσεις των θιγόμενων κλάδων.

Έγιναν τα πρώτα βήματα και μετά ακινησία…
Αιδώς, αλλοδαποί κερδοσκόποι, τοκογλύφοι και αιματορουφήχτρες των φτωχών χωρών, που κάθε τρεις και λίγο μας εκτοξεύεται απειλές για χρεοκοπίες, για αναδιαρθρώσεις χρεών και άλλες κακοήθειες με μοναδικό σκοπό να ανεβάσετε τα επιτόκια του ομολογιακού δανεισμού μας και να πιείτε περισσότερο αίμα!

Αιδώς και στους δικούς εγγράμματους που για λόγους ανομολόγητους, κυρίως για πολιτικές σκοπιμότητες και αχαρακτήριστη ψηφοθηρία, αναπαράγουν τις αισχρές σπερμολογίες και διαδόσεις των ξένων, του γερμανικού κυρίως τύπου και των περίφημων «οίκων αξιολόγησης», οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνον για την… κονόμα!
Οι γερμανοί βέβαια ενδιαφέρονται και για άλλα πράγματα. Σαν ξετσίπωτοι που είναι, εκτός από την κερδοσκοπία ενδιαφέρονται για την κάλυψη του εγκληματικού παρελθόντος τους, για τις εκτελέσεις αθώων ελλήνων, για τις λεηλασίες του πλούτου μας, για τις καταστροφές, για τις βαρβαρότητες και τα εγκλήματα που έκαναν οι ναζί, οι χιτλερικοί, οι πατεράδες και οι παππούδες τους σε βάρος του λαού μας και της πατρίδας μας.

Αιδώς αγράμματοι έλληνες που αναμασάτε και διαδίδετε, με την βοήθεια βέβαια, κάποιων, λίγων και σε όλους γνωστών δημοσιογράφων και ΜΜΕ, όλα όσα εξυπηρετούν τους μεγάλους, τους κεφαλαιοκράτες και τους ξένους εχθρούς του ελληνικού έθνους.

Αιδώς κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εξαίρεση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, που ξεχωρίζει, είναι μετρημένος και πάντοτε κινείται με εθνικά και πατριωτικά ελατήρια.
Απευθύνομαι σε άλλους παράγοντες, απερίσκεπτους ή άνοες οι οποίοι έχουν εκτροχιασθεί και λένε ό,τι τους κατεβάσει η γκλάβα τους, αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον.

Μεταξύ αυτών και ο συνάδελφος εκπρόσωπος τύπου, ο οποίος, λέει και κάνει, πολύ συχνά σχεδόν καθημερινά, πράγματα που δεν αντέχουν σε καμιά κριτική. Πράγματα που κυρίως βλάπτουν την παράταξή τους. Ο κύριος, αυτός που αυτοαποκαλείται… πολιτικός, προχθές, τόλμησε να πάει στα Τρίκαλα, στην πατρίδα και εκλογική περιφέρεια του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, για να μιλήσει στην οργάνωση του κόμματος!

Αποτέλεσμα : Γύμνια και ερημιά και άσχημες εντυπώσεις, γιατί απλούστατα οι τρικαλινοί νεοδημοκράτες δεν ξεχνούν το περίφημο «ποιος ασχολείται με τον Χατζηγάκη» του κ. εκπροσώπου.
Αιδώς και για την αριστερά και τη «γιαλαντζί» αριστερά για τον τρόπο που αντιπολιτεύονται, χωρίς να προτείνουν ο,τιδήποτε και να επιμένουν μόνον στην άρνηση.

Αιδώς κυρίες και κύριοι για όσα απίθανα μας λέτε.
Πείτε μας κάτι για το θέμα που μας απασχολεί, για την «ταμπακιέρα»…

Δηλαδή, ποιος θα δώσει τα 110 δις € για να δώσουμε κι εμείς μια δυνατή κλωτσιά στην «Τρόικα» και στο μνημόνιο.

Υ.Γ. 1 Ανακοινώθηκε επίσημα, ότι η ανεργία τον Ιανουάριο φέτος έφθασε τα 15,1% (757.000 άνεργοι).
Ερωτώ : Οι αλλοδαποί νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες πόσες θέσεις εργασίας κατέχουν; Ασφαλώς εκατοντάδες χιλιάδων. Αιδώς…
Υ.Γ. 2 Σαμποτάρεται η κυβέρνηση από τα ίδια τα όργανά της; Τι είδους ιστορία ήταν αυτή του νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» που επίσημα ανακοίνωσε η διοικήτριά του, ότι «κατεβάζει ρολά» γιατί στερείται ιατρικών και νοσηλευτικών υλικών και κλινών και δεν μπορεί να λειτουργήσει, ενώ οι επιθεωρητές διαπίστωσαν το αντίθετο;
Φίσκα τα υλικά. Αρκετές οι κλίνες.

Αποκαλύπτεται λοιπόν σαμποτάζ;

Περιμένουμε το επίσημο πόρισμα της ΕΔΕ και βέβαια την επιβολή των προβλεπομένων νομίμων κυρώσεων.

Την τακτική του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» εφάρμοσαν μετά λίγες ημέρες το ΚΑΤ και ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

ΑΙΔΩΣ.
ΑΙΣΧΟΣ!!
ΣΕ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΥΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
(παλαίμαχος)
e-mail : [email protected]
[email protected]
gtsı[email protected]

www.gtsiounis.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

 1. Ανώνυμος

  TO ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕΣ ΠΑΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ Η ΤΗ ΜΙΖΑ?

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Εεεελα ρε τσιουνη που εισαι με το ενα ποδι στον ταφο και αυτα που υπηρετησες κομμαατικα τοσα χρονια τα ειδες μπροστα σου και ξυπνησες.καλα που ησουν εξω απο το χορο?αιδως παλαιμαχε που συνεχιζεις και γραφεις και εχεις το θρασος να κανεις κριτικη

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Μπράβο σου κύριε Τσούνη ελπίζω να συνεχίσεις να τούς τούς τα χώνεις και να παραδώσεις είς ένδυξη διαμαρτυρίας και την κομματική σου ταυτότητα!! Διότι αυτοί΄είναι οτιδήποτε άλλο, αλλά σίγουρα δεν είναι σοσιαληστές!!! Οι 300+ τόν 1 πού υπογράφει ανεμελώς ότι τού βάζουν μπροστά του είναι ένοχοι για την καταλήστευση τού λαϊκού εισοδήματος και συνομοσία για την παράδοση της χώρας με ξένες δυνάμεις!!!!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *