Με πριονίδι αντί για κηροζίνη θα πετούν τα αεροπλάνα του μέλλοντος!

Με πριονίδι αντί για κηροζίνη θα πετούν τα αεροπλάνα του μέλλοντος!Kαύσιμα με βάση το… π
ριονίδι αντί για κηροζίνη θα χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη του μέλλοντος, καθώς επιταχύνονται οι έρευνες για πιο «καθαρές» αερομεταφορές.

Πρόκειται για το πρόγραμμα ProBio3, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και συγχρηματοδοτείται από το τη γαλλική κυβέρνηση και το οποίο αποβλέπει στη χρήση της παραδοσιακής τροφής των ιπποειδών για την ανάπτυξη ενός νέου βιοκαυσίμου που θα μπορούσε να αναμειχθεί κατά 50% με την κηροζίνη, αναφέρει το iefimerida.gr

«Στο μέλλον τα αεροσκάφη θα πετούν χρησιμοποιώντας γεωργικά και δασικά υποπροϊόντα. Ήδη γνωρίζουμε πώς να οργανώσουμε μια βασική γραμμή παραγωγής, όμως θα πρέπει να κάνουμε πρώτα σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση μιας βιομηχανικής γραμμής. Θα πρέπει να μετουσιώσουμε ό,τι γίνεται μέσα στα εργαστήρια στο πραγματικό περιβάλλον, βελτιώνοντας συνάμα την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία του», δηλώνει η Κάρολ Μολίνα-Ζουβ, καθηγήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένων Επιστημών της Τουλούζης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η πιο πρόσφατη σειράς πειραμάτων, με στόχο όχι μόνο τον περιορισμό των δαπανών αλλά και την αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *