ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Πρέπει ο Ελληνικός Λαός, κάποτε να καταλάβει ότι …

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Πρέπει ο Ελληνικός Λαός, κάποτε να καταλάβει ότι, όταν είναι ενωμένος και τον βραχίονα του τον ενδυναμώνει η θέληση, τότε αυτός γίνεται ακατάβλητος.

Είμαστε ένας λαός με μια τεράστια πολιτιστική, ιστορική, γλωσσική και ντιενετική Κληρονομική συνέχεια, που θα πρέπει να υπερασπιζόμεθα ανά πάσα στιγμή, επειδή είναι τα μοναδικά και δυνατά εχέγγυα διαβατήρια στον δρόμο για το μέλλον. Μάλιστα!

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η δυναμική μας αντίσταση μέσω ενωτικού χαρακτήρα του λαού μας, χρειάζεται να είναι περισσότερο ισχυρή και ουσιαστική, διότι τα φερέφωνα του οικουμενισμού επιχειρούν να παρουσιάσουν την ύψιστη βιολογική πραγματικότητα της φυλής, ως μια παρωχημένη θεωρία ή ακόμη χειρότερα μια δήθεν τελειωμένη υπόθεση, βάλλοντας έμμεσα στο γένος των Ελλήνων, με το αστήρικτο επιχείρημα ότι, οι φυλετικές διαφοροποιήσεις που καθορίζουν την βιοψυχική ιδιοσυστασία κάθε έθνους, έχουν δήθεν καταρριφθεί. Όμως! Έρχεται η Επιστήμη με τις έρευνές της, να θέσει φραγμό σε όλες αυτές τις ανιστόρητες και αντι-επιστημονικές αυθαιρεσίες, αποκαλύπτοντας μάλιστα την αδιασάλευτη φυλετική συνέχεια των Ελλήνων.

Αυτό το μεγαλείο της Ιστορικής συνέχειας της Ελληνικής φυλής, που τόσα προσέφερε στην ανθρωπότητα, δεν άφησε ασυγκίνητους του άλλους λαούς.

Στις δύσκολες στιγμές του Έθνους μας, όταν μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, το Ελληνικό έθνος αγωνίζετο για την ελευθερία του και την πολιτική του Ανεξαρτησία από τον πιο βάρβαρο ζυγό το αλλόφυλου και αλλόθρησκου κατακτητή, εμφανίστηκε ένας μεγάλος σύμμαχος στο πλευρό των μαχόμενων Ελλήνων, οι Φιλέλληνες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Οι Φιλέλληνες όχι μόνο διέθεσαν από την προσωπική των περιουσία τεράστια ποσά για τον Αγώνα των Ελλήνων, όχι μόνο μετέτρεψαν το πνεύμα του τότε συντηρητισμού της Ευρώπης, με πρωταγωνιστή τον Αυστριακό Καγκελάριο Μέτερνιχ, που ήτο κατά της ανεξαρτησίας μας, αλλά ακόμη ήλθαν και πολέμησαν στο πλευρό των Επαναστατημένων Ελλήνων και πολλοί εξ αυτών έδωσαν και την ζωή για την Ελευθερία των Ελλήνων.

Ο Φιλελληνισμός είναι ένα ιδεολογικό κίνημα, που δεν έχει ημερομηνία λήξεως, έστω και αν παρουσιάζει διακυμάνσεις που οφείλονται σε πολιτικές συγκυρίες και απογοήτευση ίσως πολλών φιλελλήνων, από τους σύγχρονους πολιτικούς της χώρας μας και σύγχρονους λοιπούς Έλληνες.

Άρα το Ελληνικό Έθνος ποτέ δεν ήτο μόνο, ούτε θα μείνει ποτέ η Ελλάδα και οι Έλληνες χωρίς τους ένθερμους υποστηρικτές της, το οποίο βέβαια έχει άμεση σχέση με τον Νεοέλληνα και την υπεύθυνη έναντι της Ιστορίας του συμπεριφοράς του.

Ας τεκμηριώσουμε με ελάχιστα από τα πάμπολλα σύγχρονα παραδείγματα φιλελληνισμού, που είναι και μοναδικό φαινόμενο.

ΠΡΩΤΟΝ: Ο μεγάλος αμερικανός ηθοποιός ΡΟΜΠΙΝ ΟΥΙΛΙΑΜΣ, πρόσφατα είχε εκφράσει τον θαυμασμό του και την αγάπη του για την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην Ελληνική Ιστορία. Μπορεί η οικονομία της χώρας σας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαστε ανίσχυροι. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους, αυτό που δεν αλλάζει σ’ εσάς είναι η κληρονομιά σας, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα, είναι εκεί για να θυμίζει ότι, η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν…» είπε επίσης: «Στην Αγγλία δεν πήγα πουθενά, τι να δω! Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Όπως και στην Γερμανία τι να δω! Το τείχος του Βερολίνου; Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις.»

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο Tommy Lee, μεγάλος μουσικός, ο οποίος σημειωτέον γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Los Angeles, πρόσφατα κοινοποίησε, δια της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ένα καταπληκτικό κείμενο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το οποίο αγκαλιάστηκε από όλους ανά τον κόσμο θαυμαστές του και συγκίνησε το Hollywood.

Παρακάτω παραθέτω μερικά «Επειδή» από τα 39 του μηνύματός του:
– «Επειδή είμαστε μια μικρή χώρα, γεμάτη με ανθρώπους με μεγάλες καρδιές.
– Επειδή ποτέ δεν επισκεπτόμαστε κάποιον με άδεια χέρια,
– Επειδή υπάρχει ακόμη κάτι πολύτιμο στις Ελληνικές Οικογένειες,

– Επειδή έχουμε την λέξη φιλότιμο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον Κόσμο. – Επειδή όταν οι ξένοι δεν μπορούν να βρουν μια λέξη για κάτι, χρησιμοποιούν μια δική μας.

– Επειδή ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνες.

– Επειδή ανακαλύψαμε το θέατρο, την Δημοκρατία, την Λογική.

– Επειδή είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας.

– Επειδή οι Έλληνες δεν μάχονται σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες (Ουίστον Τσόρτσιλ, 1941)

– Επειδή δεν ντρεπόμαστε όταν κλαίμε.

– Επειδή οι εκκλησίες μας δεν είναι σκοτεινές, αλλά πλημμυρίζουν από ένα ξεχωριστό φως.

– Επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

– Επειδή το 40% των λημμάτων του λεξικού της Οξφόρδης είναι λέξεις Ελληνικές.

– Επειδή ο ουρανός μας είναι Γαλανόλευκος

[…]
Για όλα αυτά είμαστε Έλληνες
ΤΡΙΤΟΝ: Είπε ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΙΝΤΕΛ, μόλις προ ημερών: «Το Ελληνικό τοπίο αποτελεί την ωραιότερη παρηγοριά για τον άνθρωπο, που θρηνεί τον χαμένο του Παράδεισο».
Ας έχουμε λοιπόν, υπ’ όψιν μας εμείς οι Έλληνες, την ρήση του ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ για την Ιστορία: «Ευτυχείς είναι οι λαοί που γνωρίζουν την Ιστορία των, αλλοίμονο στους λαούς που την λησμόνησαν, είναι μοιραίο κάποτε να χαθούν από το πρόσωπο της Γης».
Iωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *