Μπεγλίτης προς Ερντογάν:”Θα κάνετε ότι απαιτεί η Ευρώπη ή θα μείνετε απ΄ έξω”.

Για “μεγαλοϊδεατισμό,αυταρχισμό και αλαζονεία” που οδηγούν σε απειλές τις οποίες κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά,μίλησε από τη Κύπρο ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης,απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα.



“Ο κ. Ερντογάν και η κυβέρνησή του, μπορούν να παγώσουν τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καθαρή στις σχέσεις με την Τουρκία. Όπως είναι και η…..
Ελλάδα, όπως είναι και η Κυπριακή Δημοκρατία. Εμείς θέλουμε την προοπτική των ευρωτουρκικών σχέσεων, θέλουμε την εμβάθυνση αυτών των σχέσεων στην προοπτική – στρατηγικά μακροπρόθεσμα – της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”,είπε ο κ.Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πάρει λευκή επιταγή από κανένα:



“Δε δίνει κανείς λευκές επιταγές. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν το συνειδητοποιεί η Τουρκία αυτή τη στιγμή. Φοβάμαι ότι η Τουρκία, επειδή καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης, βρίσκεται σε μια περίοδο οικονομικής απογείωσης, θεωρεί ότι μπορεί ν’ ανασυστήσει με τρόπο μεγαλοϊδεατικό, διάφορες παλιές αντιλήψεις και νοοτροπίες που ανήκουν πλέον στο αντικείμενο των ιστορικών. Μιλάω για νοοτροπίες και αντιλήψεις αυταρχισμού και αλαζονείας, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έχει πάρα πολλά εσωτερικά μέτωπα που θέλει να τα κρύψει μέσα από έναν εξαγώγιμο μεγαλοϊδεατισμό. Οι απειλές λοιπόν δεν αφορούν κανέναν και δεν πρέπει να τις πάρουμε σοβαρά. Η Τουρκία θ’ αναλάβει τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.



http://www.onalert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *