Απολογείται ο ιδιοκτήτης του αρχαιολογικού θησαυρού και του οπλοστασίου

Αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί στον Ανακριτή Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθεί ο 57χρονος που διατηρούσε ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό και οπλοστάσιο στο σπίτι του. Ο 57χρονος αντιμετωπίζει…
κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών και τέσσερις πλημμεληματικές διώξεις για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και αρχαιοτήτων.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που βρέθηκαν μπροστα σε έναν ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό και μια εξαιρετική … συλλογή όπλων που είχε στο σπίτι του ένας 57χρονος Ρεθυμνιώτης. Ο 57χρονος συνελήφθη προχτές από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής αρχαίων αντικειμένων, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του 57χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εφτακόσια εξήντα έξι (766) αρχαία αντικείμενα, τα οποία σύμφωνα με τους αρμόδιους αρχαιολόγους χρονολογούνται από την νεολιθική εποχή μέχρι την εποχή της τουρκοκρατίας, μεταξύ των οποίων χάλκινα εγχειρίδια, σιδερένια ξιφίδια και αιχμές, κοσμήματα, αγαλματίδια, πήλινα θραύσματα από αμφορείς και αποθηκευτικά αγγεία, λίθινα αγγεία και απολιθώματα κ.α.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εύχρηστο υποπολυβόλο ΜΡ40 διαμετρήματος 9mm,

πυροβόλο όπλο,

δέκα (10) πιστόλια,

δέκα τρία (13) περίστροφα,

δώδεκα (12) γεμιστήρες πυροβόλου όπλου,

δύο κυνηγετικά όπλα,

εννέα (9) σπαθιά,

ανιχνευτής μετάλλων,

είκοσι πέντε (25) μεγάλα μαχαίρια,

επτακόσια δέκα (710) φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

τρεις (3) κάνες πυροβόλων όπλων, βαλλίστρα και διόπτρα,

84 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

ηλεκτρικός εκκενωτής και δύο σπρέι δακρυγόνων ουσιών,

εκατόν ενενήντα μία (191) κροτίδες διαφόρων τύπων και τρείς ναυτικές φωτοβολίδες,

πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και μία (1) φορητή μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων (USB)

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *