Λιμενικό Σώμα: Μια πολύφερνη νύφη (??)


Τελικά …. “πολύφερνη νύφη” φαντάζει πλέον το Λιμενικό Σώμα. Και σκέφτονται πολλοί ότι κάποιοι του φέρονταν ως αποδιοπομπαίο τράγο, αποπαίδι, τελευταίο, στην σειρά & όλο του έταζαν, εξοπλισμούς, οργάνωση, αξιοκρατία, δίκαιη μεταχείριση, κλπ.κλπ
Τώρα, δύο τουλάχιστον Υπουργοί ερίζουν για την….

κηδεμονία του, καθώς είναι βέβαιοι για την αξία, την πληρότητα, αρτιότητα & ποιότητα του έμψυχου δυναμικού του. (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα!). Άλλοι καθώς δούλεψαν & συνεργάστηκαν μαζί του, άλλοι ως εκπρόσωποι του κόμματος τους επί των ναυτιλιακών ζητημάτων.

Εκείνο που απομένει είναι να του δώσουν έγκαιρα, την θέση, τα απαραίτητα εφόδια & τις αρμοδιότητες που οφείλουν, δείχνοντας την εμπιστοσύνη & τις εποικοδομητικές διαθέσεις τους. Άλλωστε ο ίδιος πρωθυπουργός είχε ζητήσει να σταματήσουν τα πειράματα με την ναυτιλία.

Το Λιμενικό Σώμα, με το στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει σήμερα είναι ικανό να διαμορφώσει, ένα νέο, ευέλικτο, λειτουργικό, αποτελεσματικό & ασυναγώνιστο Φορέα – Οργανισμό, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, της ελληνικής ναυτιλίας, της εθνικής ασφάλειας & γιατί όχι του κύρους, του γοήτρου και της υστεροφημίας της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του. Μην λησμονούμε ότι, «Την πατρότητα της νίκης την διεκδικούν πολλοί, η ήττα είναι κατά κανόνα ορφανή» και η νίκη/επιτυχία, μόνο με ένα ενδυναμωμένο, αξιόμαχο & αποτελεσματικό Λ.Σ μπορεί να εξασφαλιστεί.

Το αποδεικνύει εμπράκτως καθημερινά, στους “στίβους των μαχών του”, στην “καθημερινότητα του” και έτσι άπαντες του το οφείλουν.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Exantas

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *