Τι αλλάζει σε φόρο υπεραξίας ακινήτων και μετοχών

* Όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν ακίνητα πριν το 1995 και προβαίνουν στην πώλησή τους απαλλάσσονται από το «χαράτσι» του 15% επί της διαφοράς μεταξύ τιμής κτήσης και τιμής πώλησης………..

* Απαλλάσσονται οι μικρομέτοχοι από το φόρο επί της διαφοράς μεταξύ τιμής αγοράς και τιμής πώλησης μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.

* «Πρόθεση αυτής της κυβέρνησης παραμένει η μείωση του φόρου εισοδήματος σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με απώτατο στόχο το 15%», επεσήμανε, εξάλλου, ο υφυπουργός Οικονομικών.

Tην μη επιβολή του φόρου υπεραξίας 15% σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες φορολογούμενοι μεταβιβάζουν ακίνητα που είχαν αποκτήσει πριν από το 1995 και την μείωση του φόρου για τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού προβλέπουν οι διορθωτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στη φορολογική νομοθεσία, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νέο «μνημονιακό» πολυνομοσχέδιο. Επιπλέον, με άλλες τροποποιήσεις που αποφάσισε να επιφέρει το υπουργείο στη νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος προβλέπεται η απαλλαγή των μικρομετόχων από το φόρο υπεραξίας μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης κατά την ομιλία του, στο 10ο Athens Tax Forum που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο:…………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *