Γενναία μείωση ωρών διδασκαλίας Αρχαίων και Λατινικών ζητά η Ρεπούση

Γενναία μείωση των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στη Γ’ Λυκείου, ζήτησε –εμμένοντας στη…

θέση της περί νεκρής γλώσσας- η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, η κ. Ρεπούση υποστήριξε ότι «τα αρχαία ελληνικά χρειάζονται υποχρεωτικά μόνο για τα παιδιά που θα ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές ενώ για τα υπόλοιπα παιδιά θα έπρεπε να είναι προαιρετικά» και ζήτησε τη μείωση των ωρών διδασκαλίας.

Παράλληλα, η βουλευτής, επεξηγώντας την άποψή της περί «νεκρής γλώσσας» εξήγησε ότι « νεκρές γλώσσες λέγονται οι γλώσσες που δε μιλιούνται και σε αυτές συγκαταλέγονται και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά. Τι θέλει τώρα η ελληνική Βουλή, να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;» αναρωτήθηκε.

Διαφορετική άποψη για τις «νεκρές γλώσσες» διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος, απαντώντας στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ διαχώρισε την αρχαία ελληνική από τα λατινικά και είπε «τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα, τα λατινικά πράγματι είναι αλλά η αρχαία ελληνική διδάσκεται εξελίσσεται και είναι μία γλώσσα διαφορετική από τα λατινικά σε ότι αφορά στην πορεία της».

Ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε επίσης σε ότι αφορά στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών «10 ώρες διδάσκονται αρχαία ελληνικά μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών».

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *