Δέκα πράγματα που σκοτώνουν το σπέρμα

Η υπογονιμότητα στους άνδρες είναι σε άνοδο την εποχή μας…

Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, το άγχος και η κακή διατροφή είναι μερικές από τις κύριες αιτίες του χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων.

Ένα ζευγάρι μπορεί μεν να απολαμβάνει το σεξ αλλά η σύλληψη είναι δύσκολη, αν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων του άνδρα είναι χαμηλός. Άλλωστε όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη, πολλοί παράγοντες όπως ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων, η αλλεργία του σπέρματος, η στυτική δυσλειτουργία κ.λπ. μπορεί να επηρεάσουν το ζευγάρι. Η έλλειψη του σεξ και το στρες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση των αριθμό των σπερματοζωαρίων. Έτσι, εδώ είναι μερικά κοινά πράγματα που μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων των ανδρών.

Το καυτό μπάνιο
Ένα ζεστό ντους ναι μεν χαλαρώνει το σώμα, αλλά μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αφού η θερμοκρασία των όρχεων ανεβαίνει. Αυτό βλάπτει την ποιότητα του σπέρματος και μειώνει τα σπερματοζωάρια.

Στενά εσώρουχα
Τα στενά εσώρουχα αυξάνουν επίσης την θερμότητα στους όρχεις. Αυτό με τη σειρά του μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Προτιμήστε λοιπόν τα μποξεράκια αντί τα στενά σλιπ.

Το κινητό τηλέφωνο
Η ακτινοβολία που προέρχεται από τα κινητά τηλέφωνα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταμέτρηση των σπερματοζωαρίων.
Μάλιστα, επιστήμονες από πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας εξέτασαν σε 200 άνδρες τη βιωσιμότητα και κινητικότητα του σπέρματος τους. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων τους, έδειξε ότι οι άνδρες οι οποίοι είχαν μαζί τους καθημερινά τα κινητά τηλέφωνά τους σε λειτουργία και σε κατάσταση αναμονής, είχαν κατά 33% μικρότερη ποσότητα σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με άνδρες που δεν είχαν τηλέφωνο μαζί τους!

Στρες
Το άγχος και το στρες είναι από τις κύριες αιτίες πολλών προβλημάτων υγείας. Φαίνεται όμως ότι δεν επηρεάζουν μόνο τη συναισθηματική υγεία σας, αλλά οδηγούν επίσης σε προβλήματα υπογονιμότητας στους άνδρες.

Έλλειψη σεξ
Το σεξ φαίνεται πώς είναι μια από τις καλύτερες λύσεις σε πολλά σεξουαλικά προβλήματα. Αντιθέτως η αποχή από το σεξ μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Το σπέρμα αλλάζει μορφή και γίνεται …μπαγιάτικο!

Αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης που μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Είναι επίσης μία από τις κοινές αιτίες της ανδρικής στειρότητας.

Κάπνισμα
Ο καπνός μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα. Έτσι, όχι μόνο μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αλλά επηρεάζει αρνητικά την γονιμότητα ενός άντρα. Ακόμα και το κάπνισμα ινδικής κάνναβης μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα.

Προϊόντα σόγιας
Μια διατροφή πλούσια σε προϊόντα σόγιας μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στους άντρες. Τα προϊόντα σόγιας περιέχουν ισοφλαβόνες που επηρεάζουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την ποιότητα και την ποσότητα.

Η τηλεόραση
Οι πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση οδηγούν στην παχυσαρκία και μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Μια μελέτη από το British Journal of Sports Medicine επιβεβαίωσε ότι οι άντρες που δεν παρακολουθούν τηλεόραση και αθλούνται τακτικά έχουν καλύτερη ποιότητα σπέρματος.

Το λάπτοπ
Η συνήθεια πολλών αντρών να γράφουν με τον φορητό τους υπολογιστή στα πόδια, προκαλεί ταχεία υπερθέρμανση στο όσχεο και ενδέχεται να επηρεάσει τη γονιμότητά τους – και αυτό συμβαίνει ακόμα κι αν χρησιμοποιούν lap pad, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Fertility and Sterility».

baby.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *